maanantai 20. elokuuta 2018

NiceTRAIL 2018

Sunnuntaina 19.8. Tampereen Kaupissa järjestettiin naisille suunnattu NiceTRAIL. Ystäväni on kärsinyt jalkaongelmista, ja hän tuumi että tämä 7 km (7,2 km) voisi olla sopivan pituinen matka. Loppupätkällä tosin oli sen verran teknistä polkua, että sanoin hänelle edellispäiväisen Himos Enjoyn olleen siltä osin helpompi, koska eteneminen oli enemmän juoksemista ja vähemmän juurien ja kivien yli loikkimista.

Toinen syy osallistua oli se, että tapahtuma oli näin lähellä, minulla muutaman kilometrin päässä kotoa. Kaupin maastot ovat ennestään tuttuja mutta vain kuntoradan osalta. Poluille en ole uskaltautunut yhtä yhteislenkkiä ja toista omaa kokeilua lukuunottamatta. Eksymisen (ja uupumisen) peikko on aika suuri. 

Suuntasimme Rauhaniemen uimarannalle noin varttia vaille yhdeltätoista. Haimme kisanumeron, söimme pientä välipalaa ja osallistuimme alkulämmittelyyn. Startti oli kahdeltatoista. Reitti lähti lievään ylämäkeen hiekkatielle, mutta jo muutaman sadan metrin jälkeen vaihdettiin polulle. Alkuun se oli helpompaa ja loppuun vaativampaa. Varsin pian huomasin, että lauantai painaa kropassa. Pitkään oireillut vasen puoli oli väsynyt, ylämäessä tuntui ettei jaksa edes kävellä ja loppupuolella alamäessä tuntui että jalat antavat periksi ja uhkaavat pettää alta. Ei siis koskaan enää näin, että kaksi tapahtumaa peräkkäisinä päivinä! Eikä myöskään niin, että edellisenä iltana hilluu festareilla, ja vaikka onkin selvin päin niin on kotona vasta 0.30 ja pääsee nukkumaan klo 1, kellon soidessa aamuyhdeksältä...

Reitti oli kiva, sekä tiepätkät että polut hyvässä kunnossa. Lopussa mentiin pitkät pätkät aivan Näsijärven rannassa, joten maisemissa ei ollut valittamista. Reitti oli selkeästi merkattu, vain yhdessä kohtaa meinasin mennä ohi. Lasketeltiin kohti rantaa ja merkitty reitti kääntyikin jyrkästi vasemmalle. Olin jo menossa suoraan kunnes onneksi tajusin, että edessä ei näy reittimerkkejä. Maalissa kuulin, että jotkut olivat kipittäneet rantaan asti. Isoa kiertoa siitä ei tullut, koska oikea polku meni ihan rannan vierestä. Kyse oli enemmänkin metreistä kuin kymmenistä metreistä. 

Maalin saavuin kilpasarjan viimeisten joukossa ajalla 1.09,33. Minkäänlaista loppukiriä ei irronnut, en välittänyt edes yrittää kun tunsin että kroppa on ihan tyhjä. Maalissa ensin pari mukia vettä ja sitten tuotekassi mukaan. Kasseja oli muuten jakamassa maajoukkuesuunnistaja Venla Harju :) Ystäväni kanssa haettiin autosta vesipullot ja sitten istuttiin alas odottamaan arvontaa. Voittoja ei osunut meille, mutta mikäpä siinä oli istuskellessa aurinkoisella rannalla, tuulen vilvoitellessa. 


Tuotekassin sisältö on kiva. Mukana on mm. Sport-lehti, aurinkorasvaa, kasvorasvaa, huulikiilto, alennuslippu sisustus-outletiin... Sen verran myöhään ilmoittauduttiin että paitaa ei saatu tilattua, mutta ei haittaa. Kaunis sää, hyväkuntoiset polut, juoksun aikainen ja sen jälkeinen jutustelu tuntemattomien kanssa sekä aina yhtä ihana Näsijärvi takasivat hyvän fiiliksen.

Juoksuhaasteeseen kuittaan kohdan 4, "tee polkujuoksulenkki". 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti