tiistai 14. elokuuta 2018

Flunssailua ja palkintojahtia

Eräänä torstaina heräsin kurkku karheana. Mitä hittoa! Juuri kun kesälomalöysäilyn jälkeen olin pääsemässä treenin makuun! Perjantaina karheus jatkui, mutta muita oireita ei ollut. Niinpä päätin juosta testilenkin; bussipysäkiltä noin viiden kilsan kieppi kaupalle. Perillä ihmetys oli suuri: keskivauhti 8.02, nopein kilometri 7.44 ylämäkeen. Mitä täällä tapahtuu? Ai niin, helteet olivat ohi. 

Seuraava aamu olikin sitten kauhea. Pää täynnä räkää, olo kuin jyrän alle jäänyt, päänsärky. Viikonloppu meni niistäessä. Alkuviikko yskiessä. Outoa, vain yksi vaiva kerrallaan. Viikon jälkeen olo oli kohtalaisen hyvä. Lähdin liikkumaan varovasti mutta määrätietoisesti. Puistojoogaa, liikkuvuutta, spinningiä mutta tavallista kevyemmällä vastuksella. Vähän on ollut voimaton olo, oikeastaan tänään vasta tuntuu täysin normaalilta. Nyt onkin käytävä jumpassa ahkerasti, muuten aika käy vähiin jos aion saada liikuntakeskuksen kesähaasteessa 60 pistettä täyteen. Eilen sain kasaan 20 ja palkinnoksi juomapullon sekä pyyhkeen. On muuten mahtavat tekstit! Haaste loppuu 9.9, ja nyt kasassa on 22 pistettä. Eli vajaa 4 viikkoa ja 38 merkintää... Onneksi multipisteiden saaminen on varsin helppoa, esim. yhdistämällä kaksi puolen tunnin jumppaa tai pyöräilemällä Express-salille. Eikä jokainen piste vaadi hikoilua, sillä tekemättä on Parkissa kukkien hoito ja hierontatuoli :) 


Juoksemaan on tarkoitus mennä huomenna, liki kahden viikon tauon jälkeen. Alustava suunnitelma huomiselle ja torstaille on perinteinen 40-minuutin bussinodottelulenkki iltavuoron jälkeen, vaihteeksi kuitenkin ystävän kanssa. Viikonloppuna onkin juoksutapahtumia, sellaisia jotka ovat tulleet kalenteriin vähän yllättäen. Kaverin kaveri on lähdössä Himos Trailille, päätin lähteä mukaan kun saan kyydinkin. Aion tosin juosta vain Enjoyn eli 9 km. Ensin suunnittelin 17 kilsan matkaa, mutta se olisi ehkä liian rankka huomioiden, että viikkoa myöhemmin kipitän puolimaratonin Tampereella. Eiköhän tuolla lyhimmälläkin matkalla liene nousua riittävästi, ajatellen äskettäistä flunssaa sekä sitä, että juoksemme ystäväni kanssa sunnuntaina Tampereella NiceTRAILin 6 km. Matka ei ole pitkä mutta Kaupissa on ihan kivoja mäkiä, sielläkin... Saa nähdä kuinka akan käy :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti