torstai 23. helmikuuta 2017

Uudella salilla - ja hiihdon MM

Varvaskipuun ei löytynyt varsinaista syytä, arvelen sen johtuneen liukkaista keleistä. Vaikka pahimpina päivinä pidin nastalenkkareita kävellessäni 2-2,5 km juna- tai bussiasemalle, tuntui askeleet lipsuvan silti. Viikon kestänyt tlehduskipulääkekuuri yhdistettynä lepoon ja kylmähoitoon on tuntunut tehoavan. Verikokeetkin oli normaalit. Sitä hiukan ihmettelen, että 8.2. työhöntulotarkastukseen liittyvissä verikokeissa hemoglobiini oli 124 ja nyt kaksi viikkoa myöhemmin se oli 136. Onkohan edellisessä mittauksessa tapahtunut joku virhe? Ruokavalio on kuitenkin pysynyt samana tässä välissä enkä ole syönyt rautakuuria. 

Tänään oli viimeinen sairaslomapäivä, tein "testilenkin" kävelemällä hypermarketin ympäri :D Kävely tuntui mutta varvas ei kipeytynyt. Illalla kävin avannossa, joten kylmääkin se vielä sai. Ja jalkapohjat rullausta tennispallolla.

Jalkaongelmasta huolimatta olen käynyt tällä viikolla pari kertaa salilla. Sen verran annoin periksi, että menin bussilla. Pysäkki on melkein kotiovellani ja toisessa päässä ehkä sadan metrin päässä salirakennuksesta. Ensimmäisellä kerralla poljin kuntopyörää puoli tuntia. Tietysti unohdin sykemittarin kotiin joten sykkeistä ei ole tietoa. Toisella kerralla poljin ensin puoli tuntia ja perään osallistuin "Liikkuvuus ja venyttely" - tunnille. Polkeminen oli yllättävän raskasta, en tiedä johtuiko harjoituksen puutteesta vai siitä että painopiste oli päkiän sijasta jalkapohjan keskiosalla. Hyvin tuli hiki! Puolessa tunnissa ehdin polkea 10-10,3 km ja jälkimmäisessä setissä keskisyke oli 133.

Venyttelytunnista tykkäsin, tehtiin sekä staattisia että aktiivisia. Samalla harjoitettiin tasapainoa ja lisäksi rullailtiin lihaksia tennispallolla. Apuna oli myös jumppakuminauha. Pidän tuollaisesta venyttelystä, missä liikkeitä tehdään virtaavasti hengityksen tahtiin. Esimerkiksi niin että  seisoma-asennossa sisäänhengityksellä vedetään polvi kohti rintaa, pidetään sekunti kaksi, uloshengityksellä ojennetaan jalka suoraksi eteen, kantapää maassa ja venytetään takareisi. Seuraavalla sisäänhengityksellä taas polvennosto, uloshengityksellä takareisivenytys. Ohjaaja myös muistutti useamman kerran keskivartalon tuesta ja siitä että selän täytyy olla suora jotta venytys kohdistuu täsmälleen oikeaan paikkaan.

Sen verran nyt mainostan GoGo:ta, että parin kerran kokemuksella voin sanoa tykkääväni paikasta. Tilat ovat viihtyisät ja jumppasalit isoja. Yksi painava valintakriteeri oli myös se, että Tampereen keskustan salilla on infrapunasauna. Ikinä ennen en ole sellaisessa käynyt mutta nyt on kokeiltu. Mikäs siellä oli istuessa kuntoilulehteä lukiessa :) Aika nopeasti tuli hiki vaikka lämpötila oli vain n. 60 astetta eikä siellä heitelty löylyä. 

Toinen valintakriteeri oli astangajooga. Olen sitä harrastanut kymmenkunta vuotta sitten, taisin käydä tunneilla parisen vuotta. Nyt harmittaa että varvasvaivan takia en ole päässyt kokeilemaan täällä. 

Enkä pääse ensi viikollakaan, sillä huomenna lähden vapaaehtoistehtäviin hiihdon MM-kisoihin Lahteen! :) Hain ja tulin valituksi :) Kuusi päivää on töitä, kunakin päivänä työvuoro kestää 6 h 15 min. Ajoitus on sikäli kiva, että aamuvuoro päättyy klo 14.15 ja iltavuoro alkaa klo 14, eli ainakin jotain kisatapahtumia näkee työpäivinäkin. Töitä on lauantaista torstaihin ja siksi aikaa varasin patjamajoituksen. Pari päivää saattaa jäädä väliin, sillä en tiedä riittääkö rahat ja jaksaminen sitä että matkustaisin pari tuntia Lahteen ja pari tuntia takaisin Tampereelle. Mutta sinänsä ei haittaa vaikka en siellä olisikaan ihan joka päivä, aivan varmasti saan jo noissa kuudessa päivässä mahtavia elämyksiä ja toivottavasti myös uusia kavereita. Jos satutte tulemaan kisoihin niin laittakaa tänne kommentti tai sähköpostiin viesti, treffataan! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti