sunnuntai 13. joulukuuta 2015

Erinomainen teeniviikko
Toinen treeniviikko flunssan jälkeen, ja nyt tuntuu tosi hyvältä! Viikko oli ehjä ja monipuolinen. Liki jokainen treeni oli parempi kuin mitä etukäteen odotin.

Treeniviikko alkoi heti maanantaina, silloin ohjelmassa oli kevyt juoksulenkki. Tällä kertaa tuttu reitti lyheni kilometrillä, kun pysähdyin juna-asemalle hakemaan pyörän kotiin. Kuitenkin 5,7 km keskivauhdilla 8.27 ja keskisykkeellä 154.

Tiistaina menin salille, jossa pyöräilin ensin kuntopyörällä 44 minuuttia ja tein päälle lihaskuntoa 40 minuuttia. Pääpaino oli keski- ja yläkropassa mutta pari kyykkyäkin piti tehdä.

Keskiviikkona "urheilin" jouluostoksilla, tosin remontin keskellä olevassa Myyrmannissa niin aika tyhjin käsin lähdin ostoksilta pois. Uusi yritys ensi viikolla jossain muualla.

Torstaina oli taas salipäivä, tein tutun ohjelman kahden liikkeen sarjoja kahden minuutin palautuksilla. Extrana tein pari hartialiikettä, joskin sarja jäi puolitiehen kun alkoi olla ruuhkaa ja palautuksen aikana laitteille tuli muita käyttäjiä. Mutta tärkeintä oli että sain kyykyt ja keskikehon liikkeet tehtyä.

Perjantaina olin taas juoksemassa kovakuntoisen lenkkikaverin kanssa, eli tiukasti vk:lla mentiin. Tällä kertaa kuntopolulla jossa luvassa oli muutama kova ylämäki, yksi pitkä ja muutama jyrkkä. Alun kolme tasamaan kilometriä olivat noin 7,5-minuuttisia, siinä kohtaa jo varoitin että mäkiosuudella hidastuu ja mahdankohan jaksaa loppuun asti ilman kävelyaskeleita. Jaksoin, taas. Juostiin 8.56 kilometriä keskivauhdilla 7.41 ja keskisykkeellä 168. On se kiva tietää, että siellä on sitä vauhtia, vaikka meno vielä hidastuukin paljon ylämäissä sekä vastatuulessa.

Tänään oli sitten pitkispäivä. Olin ajatellut, että reilut puolitoista tuntia pitää mennä, aina parempi mitä kauemmin. Otin varuiksi matkaan mukaan bussikortin, että jos katkean totaalisesti niin pääsen kuitenkin kotiin. No, kortille ei ollut tarvetta vaan jaksoin kotiin omin jaloin. Lähdin kohti Keravanjoen rantaa, jota pitkin juoksin Heurekan ohi Tikkurilaan ja edelleen kehä kolmosta Tuusulanväylälle. Mittarissa oli tunti kun tulin kehätielle, tuumin että ei tunnu missään niin en käänny Tikkurilaan ja sieltä kotiin vaan jatkan kesän pyöräilyistä tuttua reittiä. Kehällä ja Tuusulanväylällä tuntui olevan paljon loivaa ylämäkeä, lisäksi tuli pari lyhyttä lumikuuroa. Lenkkeily oli silti hauskaa. Käännyin Tuusulanväylältä kohti Tikkurilan urheilupuistoa ja kipitin sen ohi kotiin. Kuten kuvasta näkyy, mittaa tuli reilut kaksi tuntia ja reilut 15 kilometriä. Keskivauhti oli 8.27 ja keskisyke 155.

Kotona odottikin yllätys; urheilurintsikan reuna oli hiertänyt kainalon alta. Matkan varrella en huomannut mitään, vasta kotona kun aloin riisua niin tunsin kuinka valuva hiki kirveli. No, näitä sattuu. Kumma juttu silti, kun ei ollut uusista rintsikoista kyse vaan sellaiset joita olen käyttänyt useita kertoja sekä salilla että juostessa. 

Hyvä viikko siis, kuusi treeniä joihin kului 6 h 45 min, juoksukilometrejä 29,5. Harmi vaan että ensi viikosta tulee väistämättä vähätreenisempi, tapaan ystävääni yhtenä tai kahtena päivänä ja keskiviikkoilta menee teatterissa. No, viime viikollakin oli viisi treenikertaa niin ehkä siihen väliin sopii yksi kevyt viikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti