sunnuntai 21. toukokuuta 2023

Treenejä jääkiekkohuumassa

 


Tarvittaisiin joka kevät jääkiekon MM-kisat Tampereelle, kisojen alku tuntuu oleva varma merkki sille että räntäsateet ja yöpakkaset väistyvät aurinkoisen lämpimän kesäsään tieltä :D 

Edellisestä postauksesta vierähti kaksi viikkoa; etenkin tällä viikolla olen ollut hurjan paljon pois kotoa. Palkkatyön päälle tein vapaaehtoistöitä akkreditoinnissa, lisäksi olen seurannut Suomen pelejä osittain hallissa, osittain torilla. Olen katsonut myös muita kiinnostavia matseja. 

Treenien osalta edellinen kaksiviikkoinen näyttää tältä:

Maanantai 8.5. oli kahden treenin päivä. Aamulla ennen Hypoxia kävelin Orivedellä 51 minuuttia / 5,15 km / 127. Hypoxin jälkeen menin töihin iltavuoroon. Nyt kun meillä on alkanut kesäaukiolo ja suljemme kirjaston klo 18, aurinkoisena päivänä ei ole oikein muuta junan odotteluajan tekemistä kuin lenkkeily. Siispä juoksin keskustasta asemalle 48 minuuttia / 5,16 km / 143. Keskivauhti 9.17. 

Tiistaina 9.5. menin töiden jälkeen Hämeenkadun GoGolle, ensin soutua 30 minuuttia / 5 km ja perään lihaskuntoa 44 minuuttia. 

Keskiviikkona 10.5. olin ensimmäinen vaparivuoron arkena. Aamulla olin Tampereella kokouksessa ja iltapäivän etänä, joten pääsin akkreditointitoimistolle jo klo 15. Työvuoro päättyi klo 19, kävelin Sorinkadulta Kalevankankaan ja Järvensivun kautta kotiin 1 h 10 min / 7,12 km / 124. 

Perjantaina olisin halunnut kävellä mutta en jaksanut, palkkatöiden klo 8-15 jälkeen olin akkreditoimassa klo 16-21.

Lauantaina 13.5. olin aamuvuorossa akkreditoimassa klo 9.30-15.50, työvuoron jälkeen sama homma kuin keskiviikkona eli kävely Sorinkadulta Kalevankankaan ja Järvensivun kautta kotiin, 1 h 10 min / 7 km / 128. Tuo on yksi lempireittini, Kalevankankaalla on ihanan vehreää eikä vieressä kulkeva vilkas autoliikenne haittaa. Järvensivussa ja radan toisella puolella Iidesrannassa on kivoja värikkäitä omakotitaloja, ja loppumatkalla Pyhäjärven rannassa on aina kaunista. Lenkin jälkeen olin niin väsynyt että nukuin puolentoista tunnin päikkärit.

Viime viikon sunnuntaina kävin sen viikon toisella juoksulenkillä. Menin bussilla Linnainmaalle ja juoksin sieltä Jankan vierestä Kalevaan ja edelleen Iidesrannan kautta kotiin, 1 h 21 min / 8,93 km / 147. Keskivauhti 9.04. En kerännyt väkisin kymmentä kilsaa kokoon, totesin että viikolla on kuitenkin pari kahden treenin päivää ja lisäksi pari yli tunnin mittaista kävelylenkkiä niin riittää suora reitti ilman kiemurteluja.

Viikon saldo oli mukavat 6 h 34 min treeniä, 38,4 km. Kilsoista 5 soutaen, 19,4 kävellen ja 14 juosten. 


Tällä viikolla arkipäivät olivat aika murhaavia. 

Maanantaina olin iltavuorossa, kävelin töistä junalle 1 h / 6,07 km / 131. Junan saavuttua Tampereelle suuntasin Keskustorin laidalle alkoholittomalle alueelle katsomaan Suomen ja Ruotsin välistä peliä. Kotona olin 23.30 jälkeen. 

Tiistaina lähdin klo 8 bussilla Orivedelle, töiden jälkeen oli lautakunnan kokous joka taas venyi pitkäksi, lähdin Orivedeltä 20.25 junalla ja olin kotina 21.15. 

Keskiviikkona lähdin klo 7 bussilla Orivedelle, takaisin klo 15 bussilla, töihin akkreditointiin klo 16-21. Töiden jälkeen kaksi erää Suomi-Ranska -peliä, kotona olin n. 23.15. 

Helatorstaina olin jälleen akkreditoimassa, aamuvuorossa klo 9.30-15.30. Tarkoitus oli kävellä kotiin, mutta olin ihan tolkuttoman väsynyt ja lisäksi iltapäivällä iski migreeni. Tulin kotiin nukkumaan tunnin päiväunet, ja sen jälkeen lähdin jäähallille katsomaan Tanskan ja Saksan välistä matsia. Kotona olin sitten taas n. 23.15. 

Perjantaina olin aamuvuorossa palkkatöissä, jäin töiden jälkeen bussista pois Taysin pysäkillä ja kävelin Kissanmaan ja Iidesrannan kautta kotiin, 56 minuuttia / 5,64 km / 126. Yllä oleva kuva on siltä lenkiltä, ja tunnustan olleeni väsynyt. 

Eilen heräsin kohtalaisen virkeänä, ja päätin puoliltapäivin käydä salilla pyöräilemässä tunnin verran / 25 km. Iltapäivällä menin akkreditointitoimistoon muuten vaan hengailemaan ja katsomaan Suomen peliä. Pelin jälkeen kävelin taas Kalevankankaan ja Järvensivun kautta kotiin, 1 h 4 min / 6,42 km / 131. 

Illalla en meinannut saada unta, nukuinkin tänään aamulla yli kymmeneen. Halusin mennä Keskustorille katsomaan klo 16.20 alkavaa Saksa-Unkari -peliä, joten ajoitin lenkin sen mukaan. Menin ratikalla Taysin pysäkille, juoksin Kaupista Niihaman kautta Linnainmaalle, 1 h 32 min / 10,02 km / 146. Keskivauhti 9.11. Noin 8 km Kaupin metsässä ja pari kilsaa asfalttia. Citymarketin kohdalla oli 9,6 km mittarissa niin tietenkin piti kiertää vielä kortteli. Kaupasta tulin bussilla keskustaan. 

Eli tällä työntäyteisellä ja jääkiekkopelien "häiritsemällä" viikolla tuli 4 treenipäivää, 5 treenikertaa, aikaa kului 5 h 32 min ja kilsoja kertyi 53,2. Kilsoista 25 sisäpyörällä, 18,2 kävellen ja 10 juosten.

Ensi viikolla treeni elää yhä jääkiekon mukaan. Huomenna illalla aiomme pyöräillä ystäväni kanssa Orivedellä, jään heille yöksi. Tiistai menee jääkiekossa, klo 16.20 aion seurata Ruotsin ja USA:n taistoa ja 20.20 on Suomen peli. Taas on pitkä päivä, kotona olen 23 jälkeen... Keskiviikkona kävelen aamuvuoron jälkeen. Torstaina olen iltavuorossa, juoksen tai kävelen junalle. Harmillisesti missaan ensimmäisen puolivälierän kokonaan, toisen ehdin katsoa. Eli myöhäinen on kotiinpaluu torstainakin! Perjantaina ei pelata, siinä on jonkinlaista lenkkiä. Lauantaille voisin ottaa pian jo perinteeksi muodostuvan viikonloppukympin. Sunnuntaina on sitten pronssi- ja finaalipelit, toki siinä ehtisi tehdä jotain kun ensimmäinen niistä alkaa klo 15.20... 

Eli ensi viikko on vielä raskas, vaikkei itselläni enää olekaan vaparivuoroja. Tiistaina vien maantiepyöräni huoltoon; yritin laittaa renkaisiin ilmaa niin takarenkaan sain täytettyä mutta eturengasta en. Jalkapumpulla jo ensimmäinen pumppaus on raskas, ja neula asettuu osoitinviivasta yli vaikka rengas on yhä tyhjä. Takarenkaaseen sai pumpata ehkä 6-7 pumppausta ennen kuin neula asettui viivan kohdalle. Olisin halunnut viedä pyörän huoltoon jo tällä viikolla, mutta kertakaikkiaan en ollut kotona pyöräliikkeiden aukioloaikoina, ja nyt viikonloppuna huomasin että lähin liikkeeni korttelin päässä on auki vain arkisin, ja se missä viimeksi käytin pyöräni Satakunnankadulla on kokonaan suljettu. Kovin kauas en autottomana viitsi pyörää kuljettaa, kun taluttamalla on vietävä. 

Onnea matkaan kaikille, ketkä suuntaavat ensi viikonloppuna Kuusamoon! Pitäkää hauskaa :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti