sunnuntai 18. syyskuuta 2022

Viikko täynnä menoja mutta treenit tuli tehtyä

 


Syksyn värejä on jo näkyvissä, vaikka kesä vielä pyristelee. Itse tykkään erityisesti syksyn punaisesta sävystä.

Tällä viikolla oli ihan hirvittävän paljon ohjelmaa, siinä ja siinä että aika riitti tehdä juoksuohjelman treenit.

Maanantaina suunnitelmat muuttuivat vähän. En päässytkään lähtemään töistä suunniteltuun aikaan, mutta sitten en joutunutkaan odottamaan seuraavaa bussia kun sain työkaverilta kyydin Hervannan keskustaan. Tein sitten kävelylenkin sieltä. Ohjelmassa luki tunti, mutta meni vähän yli kun "eksyin" matkalla. Ei ollut ensimmäinen kerta Muotialan ja Veisun suunnalla, mutta kun en mennytkään Hatanpäälle vaan käännyin Nekalaan niin siellä erehdyin milloin millekin poluille. Lopulta päädyin kolmostien viereen ja menin siitä bussilla keskustaan. Muuten olisin kävellyt, mutta meillä oli puolisoni kanssa sushitreffit enkä halunnut myöhästyä pahasti. Meni 1 h 7 min / 6,8 km / 124. 

Tiistain ohjelmassa oli 15 minuuttia juoksua, tein sen iltavuoron jälkeen junalta kotiin, lähes suorinta reittiä eli Sorinkadulle ja siitä Hatanpään valtatien ali Ratinanrantaan. Vauhti oli vajaat puoli minuuttia hitaampi per minuutti kuin lauantaina, mutta keskisykekin oli kymmenisen pykälää matalampi (nyt 142). 


Keskiviikkona olin seminaarissa Tampere-talolla, sen jälkeen tapasimme tamperelaisten kirjabloggaajien kesken, sieltä lähdin suoraan seminaarin iltajuhlaan Vapriikkiin. Kotona olin yöllä noin puoli yhden maissa. 

Torstaiaamuna kiittelin viisauttani kun olin lähtenyt iltajuhlien jatkoilta kotiin ajoissa, vaikka vähän oli krapulaa niin puolella litralla vettä ja seminaarin aamukahvilla tarjottujen hedelmäpalojen ansiosta olo oli nopeasti taas ihmismäinen. Tämän seminaaripäivän jälkeen istuin kotona rapiat 3,5 tuntia Teamsissa lautakunnan kokouksessa. 

Perjantaina oli töistä vapaa, kiitos viime viikon lauantaivuoron. Ohjelma sanoi ovelasti "10 minuuttia juoksua, käännös ympäri, 10 minuuttia juoksua". No minäpä en kääntynyt ympäri enkä myöskään tehnyt kahta 10-minuuttista jaksoa vaan 20 minuuttia putkeen. Kävelin ylämäen Pyynikin Palomäentielle, jotta pääsin lenkkeilemään tasaisella. Pyynikillä olin hetken ja siirryin sitten Amuriin, jossa menee joka korttelin ympäri kävelyteitä. Siellä saa hyvin aikaa kulutettua, kun kehtaa kääntyä joka nurkalta johonkin suuntaan. 2,18 km / 148. Lenkkeilin päivällä puolison Teams-puhelun aikana. Illalla menin teatteriin katsomaan Momentum 100 -musikaalin Tampereen Työväen Teatterissa (oli todella hyvä ja yllätyksellinen). 


Eilen olin Helsingissa Dekkarifestivaalilla. Olin suunnitellut tekeväni ohjelmassa olleen tunnin kävelylenkin illalla Tampereella, mutta lähdinkin Paasitornista ennen kahta viimeistä esitystä. Alkoi keskittymiskyky  ja happi loppua. Kävelin rantaa pitkin Linnunlauluun ja edelleen Töölönlahdelle. Kivempi lenkki olisi ollut kiva, mutta juna ei odottaisi. Tunnin sijaan tuli 43 minuuttia / 4,2 km / 125. 

Tänään piti ohjelman mukaan juosta 15 minuuttia, kääntyä ja kävellä kotiin. En taaskaan seurannut ohjelmaa. Juoksin kylläkin 15 minuuttia / 1,7 km / 146, mutta jatkoin sitten eteenpäin. Halusin mukaan eiliseltä jääneet 17 minuuttia, mutta koska painalsin Arboretumiin niin lenkki piteni siitäkin; 55 minuuttia / 5,67 km / 137. Syke oli noin korkea siksi, että pariin kertaan sain kiihdyttää ihan kunnolla päästäkseni vain hivenen hitaammista kävelijöistä ohi ja riittävän etäälle ennen kuin hidastan omaan normivauhtiini. Lenkkeilin päivällä, illalla menimme puolison kanssa elokuviin. Bulle Train oli vauhdikas ja yllättävän hauska toimintapläjäys. Yleensä elokuvien ns. hauskat hetket herättävät minussa lähinnä myötähäpeää, mutta nyt nauroin ääneen useita kertoja. 

Eli: viikkoon mahtui siis sushi-illallinen, kaksi seminaaripäivää, iltajuhla, lautakunnan kokous, teatteri, kirjallisuustapahtuma Helsingissä ja elokuvissa käynti. Myönnetään, että ihan joka päivä en ole ollut virkeimmilläni. Olen siis erityisen iloinen, että sain tehtyä kaikki ohjelmaan suunnitellut treenit enkä jättänyt yhtään väliin. Yksi iso tekijä tässä on toki se, että juoksut ovat vielä varsin lyhyitä ja niitä voi tehdä tarvittaessa useina päivinä peräkkäin. 

Ensi viikolla on toivoakseni rauhallisempaa. Torstai-illalle on teatteriliput, toki siinä pitäisi olla iltavuoro mutta yritän saada vuoron vaihdettua. Viikon kävelylenkit ovat 30 ja 30-60 minuuttia, juoksut ovat 18 ja 24 minuuttia sekä lyhyehkö ja 5 km. Tuo vitonen vähän jännittää, sillä tähän mennessä pisin juoksu on ollut vähän yli 2 km. Mutta niinhän se on että vauhti on se mihin homma voi kaatua. Tarpeeksi hitaasti vaan niin hyvä tulee. En vielä tiedä mitä teen minäkin päivänä. Koska vapaapäiviä on vain yksi, voin tarvittaessa yhdistää lyhyehkön juoksulenkin ja puolituntisen kävelyn samalle päivälle - jos muu elämä sitä vaatii. 

Mukavaa syyskuun jälkimmäistä puolikasta! Ei kommentteja:

Lähetä kommentti