sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Tylsää!

Yhtenä aamuna oli kevään tuntu, kuuntelin aamulla bussiasemalle kävellessä kun joku lintu sirkutti iloisesti. No se oli se yksi päivä, muuten onkin ollut pääasiassa harmaata, sateista ja sumua. 

Sain kutsun röntgeniin ja ortopedin vastaanotolle, mutta vasta maanantaina 30.3. Eli pitkään joudun vielä odottamaan. Leikkausajasta ei ole tietoa, mutta menee kuitenkin vähintään huhtikuun puolelle. Eli pitkälle kesään ennen kuin voi alkaa miettiä täysipainoista liikunnan harrastamista. Tällä viikolla olin vähän sillä mielellä, että samapa tuo mitä teen kun jalka on kuitenkin koko ajan kipeä, kävin siis kokeilemassa sisäpyöräilyä. Tiistainen tunti oli ihan ok, torstainen ei. Molemmilla kerroilla käytin sisäkengissä tukipohjallisia, mutta näemmä yksi välipäivä ei riitä palauttamaan rasituksesta. Pyöräily itsessään oli kivaa - tietysti, sen verran on aikaa edelliskerrasta. Pyörään on asennettu erilaisia reittejä, tiistaina ajelin Ranskan maisemissa ja torstaina Thaimaassa luonnonpuistoissa. Harmi vaan että reitit on niin lyhyitä, yksi maa ei kestä koko tuntia joten loppupäässä täytyy valita uusi vaihtoehto. Aion kuitenkin ensi viikolla ottaa jollekin päivälle pyöräilyn, että saa jotain muuta aerobista kuin soutua. Lisäksi soutu on viime viikkoina ottanut selkään, taas lienee sen verran jumeja. Varasinkin hieronta-ajan ensi torstaille. 

Muuten liikunta on ollut tuttuja juttuja, soutua, kuntosalia ja bodypumpia. Näillä mentäneen tästä eteenpäinkin. 

Väriä elämään ovat tuoneet juhlat. Kaksi viikkoa sitten oltiin tuttavan syntymäpäiväjuhlilla, ensin hotellin sviitissä, sitten ravintolassa syömässä ja uudelleen sviitissä. Minä ja sulho lähdimme kotiin ennen baarin tanssilattiaa, puolenyön jälkeen kumminkin. Viikko sitten olimme Turussa sulhon työpaikan emoyhtiön syntymäpäiväjuhlissa. Koodina tumma puku, joten olin käynyt mekko-ostoksilla. Ja mitä pidempään mekko oli päällä, sen enemmän siitä tykkäsin. Myös siksi, että se ei ole liian juhlava ja siksi kertakäyttöinen, vaan menee niin synttäreillä kuin pikkujouluissa. Juhlaympäristö jäähalli oli hieno. Täällä valvottiin aamukahteen asti.


Eilen olin töissä, joten taas on ollut kolme viikonloppua ohjelmallisia. Tänään en tehnyt mitään, pidän lukemis- ja telkkarintuijotuspäivän. Huomaan olevani koko ajan väsynyt. Sää on yksi syy, toinen on töissä. Kun en saanut juurikaan perehdytystä kirjastonjohtajan hommaan, joudun todella paljon kysymään apua tai etsimään tietoa. Itse työ on helppoa sitten, kun ensin olen googlettanut miten lasketaan henkilötyövuosi (huomioiden seikat kuten että meillä on ollut harjoittelijoita, joiden työaika on ollut 1-4 päivää viikossa 4 tuntia kerrallaan), saanut omalta pomoltani esimerkin käyttötaloussuunnitelman tekemisestä elämänlaatulautakunnalle ja niin edelleen. Olin ajatellut pitää lomaa pääsiäisen jälkeen, jolloin vapaaputki olisi ollut pitkä. Mutta koska tajusin että se saattaa olla sairasloma-aikaa, siirsin vuosilomaviikon maaliskuun alkuun. Nyt tuntuu siltä, että ratkaisu oli oikea. Kesälomani oli valtaosin elokuussa, sen jälkeen olin vapaalla jouluviikon jossa puolet viikosta kärsin unettomuudesta, tai siis nukahtamisen puutteesta. On siis sellainen olo, että viimeistään maaliskuun alkuun tarvii saada lomaa, että aivot ehtii levätä uusien asioiden ja selvittelyjen tulvassa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti