keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Tervetuloa uusi vuosi ja uudet tavoitteet

Vuosi 2020 valkeni valoisana, joskin ilo oli lyhytaikainen. Pilvet valtasivat maiseman jo ennen pimeän tuloa. 

Vaikka jalkavaiva pilasi puolet treenivuodesta 2019, lähden kuitenkin valoisin mielin alkaneeseen vuoteen. Olen menossa lääkäriin tammikuun puolivälissä, toivottavasti saisin joko diagnoosin tai ohjauksen jollekin muulle joka kenties osaisi sanoa mistä on kyse. Päkiää särkee ajoittain myös levossa ollessa. Tunnustelemalla löydän kipukohdan jalkaterän sisäsyrjää lähellä, noin jalkaterän puolivälissä, isovarpaan ja sen viereisen varpaan välissä.

Keksin itselleni haasteen, 102 lajia hyvinvointia vuonna 2020. Yritän saada luvun täyteen, katsotaan miten käy. Ovelasti laitoin otsikkoon hyvinvoinnin enkä liikuntaa, jotta saan mukaan myös venyttelyn, putkirullauksen, avantouinnin ynnä muut kehonhuollolliset jutut. Ne ovat kuitenkin tärkeitä asioita osana treeniä ja terveyttä.

Tänään pääsin hyvään vauhtiin ja sain kolme lajia. Kävin salilla soutamassa ja kaverin kanssa avannossa. Tai eihän se vielä ole avanto, kun järvi ei ole jäässä :) Veden lämpötila 3 astetta. Ja katsokaas, mitä Joulupukki toi:

Hulavanteen, jota en osannut pyörittää edes lapsena! :D Hulavanteilu olikin päivän kolmas laji. Siskoni lapset olivat varsin taitavia tässä hommassa, he näyttivät jouluaattona äitini saamalla kilon painoisella vanteella miten se menee. Ohje oli että "vatsalihaksilla!" Minun vanteeni painaa 1,2 kiloa, siltä se kyljissä tuntuukin. Heti alkaa tuntua, nopeasti sattua. Ja jestas kuinka hengästyttää! Alku oli hankalaa, muistin vatsalihakset tasan siihen asti että sain vanteen vyötärölle :D Olen nyt kokeillut pyöritystä muutaman kerran päivässä, vielä en tiedä johtuuko muutama kierros antamastani alkuvauhdista vai olenko pääsemässä jyvälle. Harjoittelu jatkukoon! 

Ihanaa vuotta 2020 ihan jokaiselle, nauttikaa monipuolisesta liikunnasta ja toivottavasti pysytte terveenä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti