sunnuntai 9. kesäkuuta 2019

Karhunkierroksen jälkeen: terveisiä (lyhyeltä) telakalta

Helteinen sää olisi mitä mainioin pyöräilykeli, tai kävelykeli Kaupin metsissä... Mutta ei. Viime postauksessa valittelin Karhunkierroksen jälkeen kipeytynyttä jalkaa, torstaina kävin lääkärissä ja sain diagnoosiksi jännetulehduksen. Lääkäri näytti netistä jänteen kuvaa niin helppo oli todeta että "tuohan on justiin mihin mua sattuu, melkein koko matkalle". Nyt on neljäs päivä menossa Pronaxen-kuuria. Jalkaterässä on kipukohtia koskettaessa, mutta olen jo liikkunut ontumatta. Jos kipu jatkuu niin sitten kuvataan ettei vaan ole rasitusmurtumaa. Mutta eiköhän se tästä, nyt kun olen jo päässyt kävelemään ontumatta.

Ai miten kauniit kesäjalat... Kynsissä Karhunkierrokselta saatu väritys :D
Liikuntaa en siis ole juurikaan harrastanut tällä viikolla. Tiistaina kävin maauimalassa kokeilemassa kilometrin verran, mitä jalka tykkäsi uimisesta. Tulos oli vaihteleva. Yhtään kovempi rintauinnin potku tuntui jalkaterässä, mutta kevyemmät eivät. 39,5 minuuttia uintia teki kuitenkin sen, että nilkutin kotiin. 

Keskiviikkona kävelin aamulla 45 minuuttia. Tämä oli puoliksi hyötyliikuntaa; menin junalla Orivedelle ja kävelin asemalta keskustaan. Ennen töihin menoa kävin kaverini luona hoitamassa hänen kissojaan. Jalassa ei ollut lenkkareita vaan sandaalit.

Viikonloppu on ollut helteinen ja ukkoskuuroinen. Hieno ulkoilusää (ja Pirkan Pyöräilykin olisi ollut...) mutta minä olen nököttänyt sisällä. En tiedä miten teillä muilla, mutta jostain syystä minulla on ehkä 15 mukia ja 10 lasia, joista käytän noin neljää. Muut keräävät kaapissa pölyä. Liinavaatekaapissa on 120-senttisen sängyn lakanoita vino pino, keräämässä tunkkaista hajua koska eivät käy 160-senttiseen sänkyyn. Saan maanantaina muuttolaatikot, ja muutto tapahtuu ensi lauantaina. Nyt on siis ollut astianpesukone ja pyykkikone laulamassa, että saan viedä uuteen kotiin puhtaat ja raikkaat tavarat. 

Ensi viikonkin liikunnat jäänevät vähiin. Viikolla pakkailen iltaisin ja teen vielä viimeisiä kaappien pesuja. Ajattelin, että voisin mennä aamuvuoroihin junalla ja kävellä aamulla asemalta keskustaan ja iltapäivällä takaisin, silloin saisin kävelyä 2 x noin 45 minuuttia päivässä. Tietysti sillä rajoituksella, että mitä jalka tykkää. Jos sattuu niin sitten en kävele. Mutta kunhan muutto on ohi, pääsen säännölliseen Pyynikin valloitukseen. Näkötornille on uudesta kodista ehkä kilometri, Eteläpuistoon puoli. On siis lyhyt matka lenkkireiteille :) Unohtamatta sitä että työmatka bussilla kulkee Kaupin ohi... Salille yritän ehtiä jonain päivänä, en ole käynyt moneen viikkoon niin on jo ikävä. 

Maauimalassa. Tiistaina ei vielä ollut helle niin mahtui sekaan :) Loppuviikolla menin vasemmalta ohi niin näytti olevan hulinaa.
Ihanaa kesäaikaa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti