lauantai 1. joulukuuta 2018

Kotitreeni ja itsensä lievä telominen siinä

Torstaiaamuna olin suunnitellut lenkkiä. En kuitenkaan jaksanut herätä riittävän aikaisin, joten siirsin sen iltaan töiden jälkeen tehtäväksi. Ohjelmassa oli samalle päivälle myös lihaskuntoa 15-30 minuuttia, siihen oli aikaa aamupäivällä. Salille en viitsi lähteä noin lyhyen rupeaman takia, joten treenasin kotona. Itse tekemäni ohjelma on simppeli, 7 liikettä, minuutti jokaista, väliin minuutin tauko ja sitten toiset minuutit seitsemää liikettä. Näin saadaan kokoon 15 minuutin kehonpainotreeni, jota on helppo muokata haastavammaksi jos siltä tuntuu. Tässä liikkeet ja kommentit niistä:

1. Hyppy sohvalle. Boksihyppy ynnä esteiden yli hyppiminen tasajalkaa on aina ollut minulle pelottavaa. Olen joskus kävellessä törmännyt esteeseen, ja mennyt naama edellä nurin niin että yläetuhampaat ovat katkenneet. Kaatumisen pelko on suuri. Aikoinaan Lohjalla juoksukoulussa en uskaltanut hypätä polvenkorkuisten aitojen yli, kun niitä oli viisi peräkkäin ja olisi pitänyt hyppiä sujuvalla tahdilla. Kotona on turvallista hypätä sohvalle, koska jos eteenpäin kaatuminen uhkaa on vastassa selkänoja josta saa kiinni. Sohvan mataluus on omiaan antamaan luottamuksen, että tuohon korkeuteen sentään pääsen hyppäämällä.

2. Istumaannousu. Vatsalihasliikkeistä tykkään, voisin tehdä erilaisia rutistuksia vaikka kuinka paljon.

3. Ojentajadippi sänkyä apuna käyttäen. Sänkyni on varsin korkea, joten dipin saa tehtyä niin että takapuoli laskeutuu tosi alas.

4. Kyykky. Ensimmäisellä kierroksella lantionlevyinen asento, toisella kierroksella leveä. Voisi tehdä kyykkyhyppynä, mutta en jaksanut tällä ensimmäisellä treenikerralla.

5. X-hyppy eli haara-perus-hyppy. Minuutti on tosi pitkä aika...

6. Etunojapunnerrus. Tämän tein polvet maassa sohvaa vasten. Helpompi niin, koska lattialla asento jää tosi korkeaksi. Pienirintaisena urheiluliivit päällä on liki mahdoton päästä siihen tilanteeseen, että rinta koskettaa maata :D Sohvaa vasten tekniikka pysyy parempana.

7. Jalkojen nosto ja avaus päinmakuulla. Alussa jalat yhdessä, nosto ylös, avaus sivulle, takaisin yhteen, lasku alas. Selkäliikkeitä on vaikea keksiä.

Päivän mittaan vasen olkapää alkoi kipeytyä ja kiristyä. Perjantaina se oli tosi pahana, vielä tänäänkin sattuu. Sivulle ja taakse käsi liikkuu hyvin, eteenpäin huonosti. En tiedä mitä sille on tapahtunut. Teinkö ojentajadippiä liian "syvälle"? Koskettaessa tuntuu kipua niin lavan seudussa, hartian yläosassa kuin olkavarren ylä-etuosassa. Ehkä lihakset ovat vaan vetäneet niin jumiin. Perjantaille olin miettinyt sauvakävelypitkistä, mutta ajattelin että se voi olla kädelle ja hartialle liian kivulias. Menin sitten samoin kuin viime viikolla, vuorotellen juosten ja kävellen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti