lauantai 3. marraskuuta 2018

Marrasputki vaihtui flunssaputkeen

Niinhän siinä kävi, että kaikenlaiset lenkkeilyt ynnä muut liikunnat on tältä viikonlopulta seis. Harmi, koska olisin halunnut kerrankin päästä mukaan marrasputkeen, tosin en alkuperäiseen vaan Juoksujalka vipattaa - blogin vaihtoehtoiseen Liiku marraskuussa - haasteeseen. 30 minuuttia päivässä tai 2,5 tuntia viikossa, mitä tahansa liikuntaa, ei pelkästään juoksua. Mutta ei. 

Jo eräänlaiseksi perinteeksi muodostunut marrasflunssa ilmoitti tulostaan tiistaina. Yhtäkkiä iltapäivällä alkoi kauhea päänsärky, ja olin niin väsynyt etten jaksanut seistä. Ajattelin töissä, että yksi syy voi olla edellisyön liian lyhyet yöunet sekä se, että pidin tiistaina neljälle luokalle kirjavinkkauksen. Töiden jälkeen piti mennä astangajoogaan mutta totesin että voimat ei nyt riitä. Kotona illalla kuumemittari näyttikin 37,5. Keskiviikkona aamulla oli vielä 37,3 mutta päätin mennä Finrexinin voimalla töihin. Flunssani ovat sikäli kummallisia, että en kuumeile koskaan, usein on niin että yhtenä iltana on lämpöä mutta ei myöhemmin. Sama nyt; keskiviikkona päivällä lämpö oli jo normaali. Päänsärky ja kurkkukipu ovat olleet kiusana koko loppuviikon. Tänään on viides flunssapäivä ja ikävä kyllä suunta on pahempaan päin. Nyt on siirrytty tukkoisuus- ja niistämisvaiheeseen. Viikonloppu menee siis kirjojen, tv-sarjan ja uuden Juoksija-lehden kanssa makoillessa. 

Ärsyttää, mutta yritän pitää mielessä että tämä on kaikkein paras aika sairastaa. Karhunkierrokselle tähtäävä treeniohjelma alkaa maanantaina 19.11, sille päivälle ohjelmassa lukee lepo. Ensimmäinen juoksulenkki on tiistaina 20.11. Siihen on reilut kaksi viikkoa, eli ehdin vallan mainiosti toipua flunssasta ja saada voimat takaisin. Tässä kohtaa vuotta kun tulee liikuntatauko, se ei vie mitään pois ensi kevään ja kesän juoksuista. Tietenkään järkiajattelu ei auta siihen pään sisällä huutavaan ääneen, joka ilmoittaa että "haluan salille! haluan ulos lenkille!  haluan heti paikalla testaamaan uusia polkujuoksukenkiä! haluan kolmeksi tunniksi ulos!" :D 

4 kommenttia:

  1. Harmistus! Mulle kävi viime vuonna samalla lailla. Olin ajatellut osallistua marrasputkeen, mutta sitten lokakuun lopussa iski flussa, joka jatkui pitkälle marraskuuhun. Mutta onneksi tulee uusia haasteita ja tosiaan tämä on monin tavoin hyvä aika sairastaa. Tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! On tää niin tylsää, vaikka kotona onkin pieni sivukirjasto eli tekemisen ei pitäisi loppua kesken. Onneksi yleensä on ollut niin, että sairastan vain yhden flunssan vuodessa, toivottavasti sama trendi jatkuu. Kysyinkin jo Liiku marraskuussa - sivulla että voisikohan haasteen tehdä jälkijunassa eli joulukuussa :)

      Poista
  2. Voi kurjuus! Pikaista paranemista!
    Kyllä sairastaminen on aina tympeää ja tuntuu, että pää varsinkin on kovilla. Mutta toisaalta nyt on tosiaan hyvä aika sairastaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hah, viikonlopun aikana katsoin yhden kauden tv-sarjaa (tosin siinä oli vain 9 jaksoa), luin yhden kirjan kokonaan ja kaksi kesken ollutta loppuun :D Elän toivossa että ensi viikonloppuna saisin käytettyä osan lukuajasta ulkoiluun. Ettei ihan nollakunnolla tarvisi aloittaa uutta treeniohjelmaa.

      Poista