sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Bodom Night 2018

Kuva: Merja Ylihärsilä
Ehkä maailman hienoin loppusuora, tai siis viimeiset sadat metrit, eikö? :)

Kuten viime vuonna, tälläkin kertaa ilmoittautuminen Bodom Nightiin tapahtui varsin myöhään, ja tapahtumasta jäi kaksijakoinen fiilis. Kuten viime vuonna, järjestelyt toimivat erinomaisesti ja kovaa kannustusta riitti myös meille häntäpään matkaajille. Valotaideteokset olivat upeita, ja kaiken kruunasi kynttilöin valaistu loppupätkä. Kotimatkalle saatiin mukaan sellainen euforia, että ensimmäinen puoli tuntia lähinnä vain naurettiin vedet silmissä. 


Oma suoritus jätti toivomisen varaa. Päästiin hitusen alle kahden tunnin, mutta aikaa kului peräti 13 minuuttia enemmän kuin vuosi sitten. Käytössä oli kaverilta lainattu otsalamppu, joka oli huomattavasti tehokkaampi kuin omani, eli sen puolesta olisi pitänyt päästä etenemään nopeammin. Tällä kertaa oli vaikeuksia nähdä vain viimeisen puolen tunnin aikana. Mietin, että se voi johtua leikatuista silmistäni. Talvisin olen lenkillä huomannut, että hämärä on paha, juuri ne viimeiset hetken ennen pimeää. Silloin saatan hukata ladun ja nähdä pelkkää valkoista, tai kaupungissa nähdä pelkkää valkoista niin etten erota kuoppia, rotvallinreunoja jne. Sama pätenee kevään ja kesän valoisammissa olosuhteissa, että ne ajat juuri ennen pimeää ovat silmilleni haaste. Ratkaisu on selvä: ensi vuonna pitää juosta riittävän nopeasti että olen maalissa ennen klo 23.30 :D Toisaalta ajatuksissa oli myös se, että tämä on viimeinen pitkis ennen maratonia. Eli yksittäisen kisan sijasta juoksu oli osa maratonille viimeistelyä. 

Tiedostin myös varovani ehkä tarpeettomankin paljon. Koska kauden päätavoite maraton on kahden viikon päästä, olin supervarovainen etten vaan loukkaa itseäni. Alamäet olisi ehkä päässyt nopeammin, kun olisi hyppinyt alas. Ja pahimmistakin mutavelleistä pitäisi vaan painaa läpi eikä pysähtyä reunalle katsastamaan olisiko jossain vähän kuivempi kohta. Lenkkarit kastuvat joka tapauksessa, joten mitä väliä vaikka ne kastuisivat heti alussa? Kotona heitin vaatteet kylppäriin kuivumaan ja menin nukkumaan. Noin 10 tuntia myöhemmin kaadoin vettä pois lenkkareista :D Ajattelin että jestas kuinka epäekologinen tapahtuma, 10 minuuttia piti juoksuttaa vettä että sai lenkkarit jossain määrin siisteiksi :D 


Tänä vuonna emme osallistuneet päiväkilpailuun, ehkä ensi vuonna on tuplan aika. Bodomilla on jonkinlainen taika, että aina sieltä lähtee hymyilevänä pois vaikka olisi ollut kuinka hidas. Taas oli melkein täydellinen sää, ei ollut kylmä eikä satanut, ilma oli raikas. Kuutamon valoa olisin halunnut tänäkin vuonna, mutta ehkä ihan kaikkea ei voi saada. Ensi vuodeksi uudet maastokengät, nykyiset ovat sen verran vanhat ja paljon käytetyt myös talvijuoksussa, että en ihan täysillä uskalla luottaa pitoon. 

Yhteenvetona: valtavan hieno, iloinen ja lämminhenkinen tapahtuma. Oma juoksu oli liian hidas mutta ehkä taas oli tärkeintä päästä maaliin. Oli kevään ensimmäinen polkulenkki, tästä se taas lähtee. Ehkä ensi vuonna olen mukana parempikuntoisena ja rohkeampana :) 

Juoksuhaasteeseen täyttyy kohta 32, "juokse yöllä". Lähtö klo 22.05 ja maalissa puolenyön jälkeen, kyllä se yöjuoksusta käy :) Aika jännä muuten, sekä ystävälläni että minulla oli lauantaina olo kuin krapulassa, väsytti tietysti mutta lisäksi oli pientä päänsärkyä ja ainakin minulla käsien tärinää. Olo kesti koko päivän. Viime yönäkin nukuin noin 10 tuntia, aamu oli väsyneen tahmea mutta nyt alkaa tuntua normaalilta. Taitaa olla aika lähteä viimeiselle intervallitreenille ennen maratonia. 

Ai niin, kohtalo lienee sitä mieltä, että pitää osallistua heinäkuussa Kopparnäsin kilpailuun. Esite oli laitettu tuulilasinpyyhkijän alle, huomasimme sen kyllä mutta emme tajunneet ottaa pois. Lähdimme ajamaan kohti Tamperetta, ensin ajattelimme että pitäisikö se napata pois, sitten päätimme että katsotaan mihin asti se kestää. Kyllä se viimeistään motarilla tipahtaa kyydistä. Vaan ei tipahtanut, kesti sekä 120 km/h vauhdin, sateen että pyyhkijöiden liikkeen :D Tämän täytyy olla enne siitä, että tapahtuma todella haluaa meidät mukaan :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti