lauantai 25. maaliskuuta 2017

Hyvää oloa keholle ja mielelle

Ulkona on ollut tällä viikolla kaikkea; aurinkoa, vettä ja räntää. Pääni sisällä on kuitenkin paistanut aurinko ihan joka päivä.

Maanantaina kävin alkuillasta juoksemassa intervallitreenin. Alkuverkka oli 13 minuuttia, piti olla 10 mutta pidensin että pääsin liikennevaloista läpi ennen vetoa. Vedot olivat 2 x 10 minuuttia 2 minuutin kävelypalautuksella, päälle muutaman minuutin loppuhölköttely. Tämä oli hyvä treeni lähinnä siksi, että kumpikin 10-minuuttinen tuntui helpolta. Yleensä olen tehnyt kaikki vedot niin, että keskisyke on ollut yli 170, toki vauhti on ollut kovempi niissä 3- ja neliminuuttisissa. Nyt ensimmäisessä syke oli 164 keskivauhdilla 6.49 ja toisessa 166 samalla vauhdilla 6.49. Meno oli rentoa ja kevyttä, tuntui että vetoja olisi jaksanut vaikka kuinka monta. Ensi viikolla teen ehkä 5-6 x 6 minuuttia, seuraavalla taas 10-minuuttisia, ehkä 3 tai 4... 

Tiistaille oltiin suunniteltu juoksulenkkiä ystäväni kanssa, mutta koska oli kauhea räntäsade niin päätimme siirtää sen aurinkoisempaan päivään. Menin salille astangajoogaan, jossa tällä kertaa keskityttiin vatsalihaksiin ja lonkan seutuun. Ohjaaja tapaa kysyä ennen tuntia toiveita, mitä halutaan. Tällä kertaa kaivattiin vatsalihaksille kidutusta sekä lonkan avauksia. Alun puoli tuntia oli sama kuin aina eli auronkotervehdykset ja ensimmäisen sarjan 6 liikettä, loppu 25 minuuttia varioiden. 

Torstaina oli suorastaan superpäivä. Olin iltavuorossa joten suuntasin pitkästä aikaa aamulenkille. Ihan vaan pk-hipsuttelua, jos mittari olisi löytänyt satelliitit hiukan nopeammin niin kymppi olisi tullut täyteen, nyt tuli 9,7 km. Mutta mikä parasta, keskivauhti oli 7.54 keskisykkeellä 154! Yhdeksästä kokonaisesta kilometristä vain kaksi kesti yli 8 minuuttia, ensimmäinen ylämäkivoittoinen (8.07) ja yhdeksäs (8.02). Muut kilsat nakutin tasaisesti 7.48-7.55. Usko kevätkunnon löytymiseen kasvaa kohisten! 

Perjantaina kävin saman jumpasetin kuin viikko sitten, alle puolen tunnin vatsa-selkätreeni ja päälle liikkuvuus/venyttelytunti. Vatsa-selkäohjelma oli sama kuin viime kerralla, liikkuvuus/venyttelyssä rullailtiin tällä kertaa etuketju. Lopuksi menin toviksi istuskelemaan infrapunasaunaan.

Tänään oli kehon lepuutuspäivä, paitsi että 4,5 tuntia bussissa kyllä tuntuu, ainakin takareidet ovat kireät. Kävin Kansallisbaletissa katsomassa Seitsemän veljestä, hieno esitys! Luin kirjan pari viikkoa sitten joten tapahtumat olivat tuoreessa muistissa. Tunnelmia esityksestä voi lukea kirjablogini puolelta. Erittäin hyvää lepopäivän tekemistä!Huomenna sitten viikon pitkis, toivottavasti hyvässä säässä. Toisaalta, nyt on niin hyvä vire juoksuun että luulen kulkevan sateessakin! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti