maanantai 16. toukokuuta 2016

Lonkkaani vaivaa... tenniskyynärpää!

Soitin aamulla työterveyteen, sain ajan jo iltapäivälle. Ei siinä kauaa lääkärillä mennyt todeta että vikaa on. Hän sanoi että lonkassa on tenniskyynärpää. Täytyy myöntää että olin varsin yllättynyt diagnoosista. Myöhemmin ajattelin, että ehkä tässä tapauksessa "tenniskyynärpää" on yleisnimitys rasitusvammalle, ei juuri tuo kyseinen (yläraaja)vamma. 

Sain viikon kuurin tulehduskipulääkettä. Kysyin kylmähoidosta, se on kuulemma juurikin hyvä. Aamupalan söin tänään niin että makasin sohvalla kyljelläni, kylmäpakkaus lonkan päällä, ja söin rahkaa suoraan muovikulhosta :D Töiden jälkeen olen pitänyt pakkausta parin tunnin välein, noin parikymmentä minuuttia kerrallaan. Ja suihkureissulla näyttänyt koko jalalle kylmää vettä. 

Yksi mitä olisin lääkäriltä kaivannut, on treeniasia. Kerroin että lonkka turposi puolimaratonin jälkeen ja kävely muuttui ontuvaksi. Hän kysyi onko kisoja tulossa, sanoin että maraton olisi kolmen viikon päästä. Kommentti oli "ai ai". Olin vähän että mitä meinaat... Sanoin että "tää ei varmaan parane siihen mennessä", mihin lääkäri vastasi että "eeeeeeei varmaankaan". Olisin halunnut kuulla jonkinlaista arviota siitä, kauanko tällaisen vamman paranemiseen menee. Tai että koska pääsen treenaamaan. Tajuan toki, että lenkille ei ole asiaa niin kauan kuin lonkka on kipeä ja kävelen ontuen. Mutta kauanko pitää odottaa sen jälkeen, kun kipu helpottaa? Lääkekuurin loppuun? Muutama päivä sen jälkeen? Pari viikkoa? 

Toisaalta lääkäri sanoi myös, että ei hän "oikein osaa sanoa, parempi olisi fysioterapeutti tai urheilulääkäri". Mietinkin nyt, että vaikka sain diagnoosin ja lääkkeitä niin pitäisikö mennä vielä erikoislääkärille? Jos kyllä niin koska, heti vai viikon päästä jos ei ole siihen mennessä helpottanut? Varasin ajan työfysioterapeutille mutta sain sen vasta ensi viikon tiistaille. 

Näillä nyt sitten tämä viikko. Ensimmäinen varsinainen telakkapäivä menossa ja jo tuntuu siltä että tästä tulee tylsää. Onneksi on Bones-sarjan kymmenes tuotantokausi lainattuna kirjastosta, siinä on tekemistä kuudeksitoista ja puoleksi tunniksi. Keskiviikkoillaksi ostin lipun Kansallisbalettiin, siellä on tanssimaailman "Oscarilla" palkittu BACH. Forms of Silence and Emptiness. Mutta mitä tekisin viikonloppuna kun pitkis jää pois, apua...

2 kommenttia:

  1. Hyvä, kun sait diagnoosin. On varmasti hyvä käydä vielä alan erityisasiantuntijalla, jotta saat kysymyksiisi vastauksia. Tosin rasitusvammojen paranemisaikaa on varmaan aika vaikea ennustaa. Toivotan pikaista toipumista joka tapauksessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kaipa se tästä! Olen kyllä jo alkanut ajatella että Tukholma jää väliin, tai että olen siellä vain turistina kannustamassa muita. Lonkkaa jomottaa jo aamulla kun herään, se tuntuu jäykältä ja kävely on vielä ontuvaa, niin taitaa aika loppua kesken. Mitään järkeä ei ole lähteä väkisin runttaamaan maratonia, niin että sitten onkin sen jälkeen puoli vuotta telakalla. Mieluummin pitää nyt taukoa ja koittaa sitten rakentaa syksyksi uuden kuntohuipun. Kaverit jo yllytti että Tallinnassa olisi maraton syyskuussa... :D Niin se vaan on että kisoja ja tapahtumia tulee joka vuosi mutta mun kehoa on vaan yksi.

      Poista