sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Kesä: stressiä töissä mutta arki normalisoituu

Tämä kesä on tähän asti ollut aika lailla kaikkea muuta, kuin mitä odotin. Kuvittelin sen olevan rento ja ulkoiluntäyteinen. Vaan ei. 

Keväällä koronan pahimpaan aikaan minut liitettiin Oriveden kaupungin viestintätiimiin. Kesäkuun viimeisen viikon ja heinäkuun kolme ensimmäistä olen ainoana tiimiläisenä töissä, ja siis vastuussa kaupungin viestinnästä. Painetta on monenlaista. Uusien nettisivujen kanssa on sitä sun tätä pientä ongelmaa, joista olen joutunut viestittelemään sivujen toimittajan kanssa. Kun kaikenlaisia tapahtumia alkaa olla yhä enemmän, niin niistä tietenkin tulee markkinointimateriaalia - heti päivystyshomman alussa huomasin, ettei minulla ole käyttäjätunnuksia kaupungin infotaululle. Niiden etsimiseen ja taulun käytön opetteluun meni yksi päivä. Eli oman hommani lisäksi on ollut ylimääräisiä tehtäviä; joinakin päivinä viestintään menee koko päivä poislukien se aika, jonka olen asiakaspalvelutiskissä. Omia hommia stressaa se, että kesälomien lisäksi henkilökuntaa on sairaana. Perjantain käytin sijaisen etsimiseen, ja onneksi sellaisen löysinkin - ja vieläpä kirjastoalalle koulutetun. Onnenpotku! Työstressi on ollut kova, mutta onneksi olen saanut nukuttua varsin hyvin. Ilmojen viileneminen on auttanut siihen, plus että meillä töissä asiakaspalvelualueella on ollut "vain" 23 astetta lämmintä.

Sateet ja myrskytuulet ovat tehneet sen, että pyöräilykokeilu on vielä jäänyt. Jumppaa olen tehnyt taas ahkerasti, etenkin suosikkejani kuminauhajumppaa, yogalatesia ja barefoot bootcampia. Mutta koska halusin lisää merkintöjä haasteeseeni 102 lajia hyvinvointia vuonna 2020, ihan tarkoituksella etsin GoGon videotarjonnasta uusia juttuja. Kokeilin tabataa, mikä oli rankkaa mutta kivaa. Toki siinä olisi ollut burpeeta ja askelkyykkyä hypyillä, niin jouduin soveltamaan. Noin kolmen minuutin alkulämmittely, sitten neljää liikeparia neljä kierrosta, 20 sekuntia per liike, 10 sekunnin tauko, sitten viidettä liikeparia kaksi kierrosta. Tone puolestaan oli sellainen, mistä en erityisemmin välittänyt. Ehkä siksi, että yhden kappaleen sisällä oli monta liikettä, aina muutaman toiston jälkeen tehtiinkin jotain muuta, sitten yhdisteltiin ja lisättiin käsien liike tms. Siinä olisi myös tarvinnut käsipainoja, joita minulla ei ole, ja 8 kg:n kahvakuula oli monin paikoin liian raskas. Mutta tulipa kokeiltua, sittenpä ne omat suosikit ovat yhä rakkaampia :) Vielä on jotain kokeilematonta, aion käydä ne läpi lähiaikoina. Tänään on kuitenkin liikkuvuus / venyttelyn aika, sen verran jumiselta tuntuu kropassa. Plus että eilinen myöhäisilta / alkuyö meni migreenin kourissa, eikä ensimmäinen satsi lääkkeitä riittänyt niin jouduin ottamaan toisen. 

Työn ja treenin ulkopuolella elämä alkaa pikkuhiljaa normalisoitua. Aloituskuva on Helsingistä Eiran rannasta, olin siellä piknikillä siskoni kanssa pari viikkoa sitten. Puolisoni kanssa on käyty pari kertaa ravintolassa syömässä, ja tänään kävimme kahvilassa. Vaikka on se vieläkin vähän oudon tuntuista, että paikkoihin pääsee. Olen myös käynyt Kaupinojalla saunassa ja uimassa (ihanaa!). Samalla tässä järjestelen ystäväni polttareita, joten kiirettä riittää. Siskonpoikani pääsi opiskelemaan, olen luvannut ostaa hänelle jotain tarpeellista asuntoon, kunhan hän sellaisen ensin saa :) 

Kesälomani on vasta elokuussa, aion silloin pyöräillä paljon ja ehkä uskaltaudun salillekin. Liikuntapainotteinen loma tulee kuitenkin, koska sitten syyskuussa alkaa parin kuukauden pakkotauko. Olemme kahden ystäväni kanssa miettineet kesälomareissua, mutta se on vielä auki mitä tekisimme. Islanti olisi ollut kiva, mutta sinne ei ole suoraa lentoa siihen aikaan kun ystävilläni on lomaviikko. Toinen vaihtoehto on Norja, pääpaikkana Oslo josta voisi tehdä autolla päiväretkiä vaikka minne. Mutta saa nyt nähdä. Seuraamme aktiivisesti uutisia, ja joka tapauksessa, jos varaamme matkan jonnekin niin otamme sellaiset liput jotka voi perua. 

Huh, tällaista kaikkea tällä kertaa! Kesälämmintä odotellessa, eiköhän ensi viikolla säätila käänny sellaiseksi, että tarkenee taas t-paidassa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti