tiistai 2. lokakuuta 2018

Juoksijan valinnat


Jannan askeleet - ja Matkalla maratonille - blogeista huomasin tämän hauskan "pikavalinta"-idean :)'

Hidas aamu vai ylös, ulos ja lenkille? Olen yökukkuja ja huono nukkuja. Iltaisin saattaa väsyttää jo kahdeksalta, mutta kun sammutan valot niin päässä sinkoilee ajatuksia. Satunnaisesti kun pidä mittaria ranteessa niin aina se kertoo että uni on kokenut useita keskeytyksiä, ja yleensä määräkin on riittämätön. Lisäksi usein aamulla herätessä on nälkä, joten syön ennen kuin lähden kotoa yhtään mihinkään. 

Musa korvissa vai ilman? Ensimmäisen juoksuvuoden treenasin yhdessä kaverin kanssa, jutellessa ei tarvinnut musiikkia. Lisäksi puhelimeni on yhtä vanha kuin juoksuharrastukseni, siihen ei taida edes saada ladattua mitään, koska muisti on koko ajan lähes täynnä.

Yksin vai kaverin kanssa? Lyhyet lenkit ovat osa työmatkaa, ne menen aina yksin. Minulla on kaksi vakiolenkkikaveria, mutta molemmilla on ollut jalkavaivoja viime kuukausina ja vuosina. Yksittäisiä lenkkejä olen tehnyt kaverin kanssa, mutta suurimman osan yksin. Yhteislenkkejä on varmasti tarjolla, mutta aika harvassa on niitä jotka mennään 8.30 min / km vauhdilla. 

Juoksu vai pyöräily? Pururata on yksi lempipaikoistani, oli se missä tahansa. Ja etenkin syksyn raikkaassa ilmassa se on ihan ykkönen.

Sali vai ryhmäliikunta? Viihdyn tankojen ja vapaapainojen kanssa. Pidän yksinkertaisista liikkeistä ja tietystä toistomäärästä. Ryhmäliikuntatuntini tahtovat painottua joogaan ja liikkuvuusharjoitteluun. 

Tiukka ruokavalio vai fiiliksen mukaan? Minulla on keittiön kaapin ovessa juoksuvalmennuksesta saatu ruokavalio-ohjelma, mutta se on ohjeellinen eikä määräävä. Mielestäni se antaa hyvän kehyksen sille, kuinka paljon pitää syödä kun harrastaa juoksua. Se on terveellinen perusta, jolle on hyvä rakentaa. Mutta koskaan en voisi noudattaa ohjelmaa, jossa minun olisi tyyliin syötävä neljä päivää putkeen aamulla ja iltapäivällä rahkaa mehukeitolla, päivällä ja illalla kanaa, kasviksia ja hippunen riisiä. 

Meal prepping vai suoraan pannulta? Yksin asuvana tulee tehtyä usein se yhden hengen annos. Eväsruuat teen erikseen. 

Lisäravinteet vai ilman? Talvella D-vitamiini, muuten pärjään ilman. 

Palautusjuoma vai banaani? Ihan vaan siksi, koska banaani on niin hyvää. 

Kahvakuula vai käsipainot? Koen, että kahta käsipainoa on helpompi nostaa kuin kahta kahvakuulaa. Ehkä eniten käytän salilla levypainoa, se on hyvä kaveri esimerkiksi maastavetoon ja sivutaivutuksiin.

Vatsat vai punnerrukset? Heikko yläkroppa... Ehkä olisi pitänyt sanoa punnerrukset, koska niitä pitäisi tehdä enemmän kuin mitä nyt teen. 

Burpeet vai askelkyykkyhypyt? Ihanan kamala liike.

Venyttely vai foam roller? Voisin sanoa molemmat, mutta rullailu on kuitenkin epäsäännöllisempää. Viiden minuutin venyttely tulee tehtyä joka ilta, joskus pidempikin. 

Protskupatukka vai protskujuoma? Täyttävämpi ja nakuvaihtoehtoja on enemmän. Tosin patukoissa on aina syynättävä ravintoseloste tarkkaan, koska osa on hirveitä sokeripommeja, pahempia kuin suklaapatukat. 

Hyvä fiilis vai tulokset? Tähänkin voisin sanoa molemmat, koska itselläni ne kulkevat käsi kädessä. Pelkkä maaliintulo ei takaa hyvää fiilistä, kun kuitenkin salaa haluaa aina parantaa aiempia aikoja. Toisaalta, kun treenaa hyvällä fiiliksellä niin saavuttaa tuloksia myös treenikaudella, ei pelkästään tapahtumissa. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti