sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kolme lenkkiä, 40 km

Ohikulkevaa liikennettä Sipoontiellä :)
Tämä viikko oli omistuisen vaihteleva, hyviä ja huonoja päiviä oli vuorotellen. 

Maanantai oli hyvä päivä. Kokeilin samaa intervallia kuin viimeksi, ehkä turhan kilpailuhenkisesti... 10 minuutin vedossa kilsa meni aikaan 6.10, 8 minuutin vedossa 6.14 ja 6 minuutin vedossa matkaksi tuli 0,97 km. Koitin kyllä muistuttaa itseäni että näitä ei ole tarkoitus mennä täysiä vaan rennosti rullaten :) Reitti oli eri kuin viimeksi, koska loppuverkka suuntautui salille. 

Pilateksessa oli taas eri ohjelma, tällä kertaa käytettiin kahden kilon käsipainoa. Yllättävästi silläkin sai takareidet kiristämään. Nyt tuntuu siltä että pilateksesta tulee pysyvä osa treeniohjelmaani, sen verran paljon olen tykästynyt Sanna Pihkalan pitämiin tunteihin. 

Keskiviikkoaamun vk-lenkki jäi väliin migreenin takia. Otin varuiksi salivermeet töihin mukaan, josko kävisin treenaamassa illalla. Niin tein, menin salille suoraan töistä ja tein puolen tunnin treenin koko keholle. Mietin, että onko tuollaisesta hyötyä, pitäisikö salilla olla kauemmin ja tehdä enemmän. Nyt tein kahden liikkeen yhdistelmiä, ojentajadippi + jalkojen ojennus penkillä, maastaveto lattiasta + sivutaivutus kahvakuulalla, maastaveto ylhäältä alas + pystysoutu kahvakuulalla, kaikkea 3 x 10. 

Torstainakin olin menossa ns. välivuoroon eli töihin noin kymmeneksi. Aamulla lähdin lenkille, suunnitelma oli alkuverkka + vk. Toisin kävi. Tikkurilassa juutuin liikennevalojen punaiseen aaltoon ja yhtäkkiä huomasin että matkaa tulee yli 3 km ennen kuin pääsen valoista vapaalle alueelle ja pääsen tekemään vk:ta. Lisäksi syke oli aika korkea, joten päädyin tekemään ihan vaan peruslenkin, 56 min / 7,25 km, keskisyke 155. Juoksuindeksi oli 41, siitä ilahduin. Näyttää että indeksi on noussut uudelle kymmenluvulle pysyvästi, tai ainakin niin että suurin osa lenkeistä on indeksiltään yli 40.

Viiden kilsan matkalla toistakymmentä konetta viuhui pään yli.

Lauantain pitkis oli todella kaksijakoinen. Aamulla oli kova tuuli niin siirsin lenkin iltapäivään. Reitin olin miettinyt valmiiksi ja sen menin vaikka puolet matkasta satoi. Ekat 4 km oli tasaista tai loivaa ylämäkeä, kilsat 5-21 melko mäkistä. Lopun 2,3 km oli tasaista. Lähdin ilman hanskoja mikä oli virhe, sormia paleli 17,5 km. Kun käännyin neljän kilsan jälkeen Sipoontielle kohti Vanhaa Tuusulantietä, tuuli iski oikein kunnolla. Mäkisessä maastossa ja tuulessa syke oli turhan korkea pk-lenkiksi. Yhdeksän kilometrin kohdalla alkoi tihkusade. Tilastosta näin että sateessa eli kilsoilla 9-18 vauhti oli rivakkaa, kilometrit kulkivat aikaan 7.21 - 7.39. Ehkä alitajuisesti kiihdytin ja yritin päästä sateen alta pois. Ensin oli pitkään tihkusadetta, vain kilsat 14-16 menivät kaatosateessa, sen jälkeen taas tihutti. Ja kun pääsin kotiin niin aurinko alkoi paistaa... 

Lenkki pyörähti myös naapurikunnan puolella, oletettavasti Tuusulassa.
Vauhti oli siis hyvin vaihteleva. Kilsat ennen sadetta kulkivat aikaan 7.39 - 8.10 keskisykkeellä 151 - 161. Sadekilsat olivat siis nopeampia ja keskisykekin korkeampi 156 - 162. Sateen jälkeen vauhti oli 7.27 - 7.44 sykkeellä 159 - 163. Huomasin että noin 15 kilsaa jaksan mainiosti, sen jälkeen alan väsyä. Tällä kertaa matkalla oli pieni pullo urheilujuomaa, pieni pullo vettä ja kaksi energiageeliä. Loppu oli niistä huolimatta raskas. Saldona kevään pisin lenkki 23,4 km aikaan 2 h 59 min, keskivauhti 7.41 ja keskisyke 159. Sen verran tuntui takapuolessa ja takareisissä että vähän hirvittää, kuinka sitä jaksaa kahden kuukauden päästä Tukholmassa vielä 19 kilsaa pidemmälle... Tällä lenkillä oli nousumetrejä 190 ja laskua 215.

Ja kuten niin monilla pitkiksillä talven ja kevään aikana, iho on taas hiertynyt rikki:


En tiedä onko yläkroppani pienentynyt vai miksi nyt yhtäkkiä kaikki rintsikkatopit hiertävät, ihan sama ovatko ne olleet käytössä kaksi vuotta vai kolme kuukautta. Jälki alkaa olla sen verran pahannäköistä, etenkin kun hiertymät eivät kunnolla ehdi parantua ennen uusien tulemista, että on hankittava uusia. En voi lähteä kisakauteen hiertävillä varusteilla. Nyt kun hakee uudet niin ne ehtii vielä ajaa sisään ennen numerolappukauden alkua. 

Viikon saldo oli kolme juoksulenkkiä, yhteensä 40,6 km. Lisäksi yksi salitreeni ja yksi pilates, eli viisi treeniä neljässä päivässä. Aikaa näihin meni 6 h 43 min. Tänään tietysti paistaa aurinko pilvettömältä taivaalta ja olisi mitä mainioin ulkoilupäivä, mutta sen verran on kroppa väsyksissä eilisestä että parempi keskittyä venyttelyyn ja putkirullailuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti