lauantai 23. tammikuuta 2016

Pitkistelyä pikkupakkasessa

Nyt kuulkaa! Aurinko ei paista mutta ei haittaa, pitkikselle lähtiessä oli -4 ja kotiutuessa -2! Johan sitä oli ehtinyt unohtaa, millaista on juosta niin ettei nenää ja poskia palella. Pysyi muuten reidet ja takamus kohtalaisen lämpiminä, kun alla oli pitkikset ja fleece-housut, päällä hiihtohousut :)

Menin suunnilleen saman lenkin kuin viime viikonloppuna, joskin hitusen korkeammalla sykkeellä ja jonkin verran vauhdikkaammin. Viime viikolla päätös parituntisesta syntyi vasta lenkin aikana, tällä kertaa olin päättänyt sen jo etukäteen joten mukana oli energiageeli ja vettä. 

Testissä oli High5-geeli, makuna sitrus. Useiden geelien kanssa on ollut se ongelma, että ne vetävät mahan sekaisin, tähän mennessä vain Squeezyn kanssa on selvinnyt ilman ongelmia. En ole käyttänyt geelejä sitten viime vuoden Tukholman maratonin, yhtäkkiä tuli oikosulku että paljonkos näissä yleensä on. Tässä on 40 g, mitä pidin kohtalaisen paljona. Otinkin geelin kahdessa erässä, puolet kun mittarissa oli juostuna 1 h 18 min ja toisen puolen kun juoksuaika oli 1 h 40 min. Ilmavaivoja oli kyllä jo lenkin aikana mutta ainakaan vielä ei ole tarvinnu ravata vessassa, tulin kotiin puolitoista tuntia sitten. Jonkinlainen vaikutus jalkoihin oli, nimittäin pian geelin ottamisen jälkeen tuli koko lenkin nopeimmat kilsat, ensimmäisen annoksen jälkeen 7.56 ja toisen 7.58. Jaloissa tuntui jonkin aikaa reilusti kevyemmältä, ja tunnustan vähän yllättyneeni että oli alle kahdeksan minuutin kilsoja. Kevyttä ei meno kuitenkaan ollut enää tuossa vaiheessa.
 
Päivän ulkoilu oli ihan ok. Syke oli korkea, etenkin kympin jälkeen se pysytteli koko ajan reilusti yli 160-tasolla. Keskisykkeeksi tuli 162 keskivauhdilla 8.13. Toki vauhtikin oli kovempi kuin ehkä kertaakaan nyt kun on ollut lunta. Matkaa lenkillä oli 15,48 km ja aikaa meni 2.07.
 
Saa nähdä, mitä tapahtuu vuositavoitteelleni 1200 juoksukilometriä. Huomasin nimittäin toissapäivänä bussin ja eilen junan ikkunasta, että Hiekkaharjun golfkentällä on latu! Eilen katsoin kentän nettisivuilta, että latu on koneella tehty, silläkös se olikin niin hyvännäköinen baana :) Että jos nyt alan roudata suksia tuohon kilometrin päähän ja hiihdän kerran pari viikossa, niin juoksukilsat pysyvät kohtalaisen vähäisinä. Ehkä täytyykin muuttaa tavoite ulkona tehdyksi, lajista riippumatta. Näyttää siltä että nämä lumet nyt pysyvät jonkin aikaa, niin ehkä hiihtämään pääsee enemmän kuin pari kertaa. 
 
Sorsien sukukokous Tikkurilassa.
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti