perjantai 22. toukokuuta 2020

Se on kesä nyt!

Aa mikä ihana aamu tänään, oli kerrankin ilo kävellä kotoa bussiasemalle :) Ihan tarpeeksi monta kertaa on tullut lunta viime viikkoina, nyt nautitaan kun vihdoin lämpenee. 

Kotitoimistoni on siirtynyt taustalle, ja olen ollut liki päivittäin kirjastolla. Se tarkoittaa 1-2 tuntia aikaisempaa herätystä, kävelyä 2 x 20 minuuttia ja bussissa istumista 2 x 40 minuuttia. Välillä on ollut päiviä, etten ole jaksanut jumpata, mutta vähemmän kuin pelkäsin. Yksi syys on varmasti siinä, että GoGolla on tallenteina paljon puolen tunnin jumppia. Jos ei muuta jaksa, niin aina yhden puolituntisen vatsa-selän... 

Olen kokeillut vaikka mitä, mutta muutama suosikki on noussut yli muiden. GoGon ja Aamulehden yhteistyönä tehdyissä tallenteissa lempparini ovat 45-minuuttinen Mirkan ohjaama POP pilates sekä Tarjan puolituntinen teräspakarat (on muuten murhaava treeni, vaikka en teekään alle puolen tunnin muokkausta). YouTuben puolella olen tykästynyt Tarjan ohjaamaan komboon 30 minuuttia kuminauhatreeniä + 30 minuuttia kehonpainotreeniä. Kumpparin kanssa kyykätään runsaasti, kehonpainotreenissä tehdään monen montaa liikettä noin minuutti kutakin. Sunnuntaina tein puolen tunnin kahvakuulailun, melko hikistä puuhaa! Varsinkin kun on vain yksi kuula... Pari liikettä vaihdoin kahdella kädellä tehtäväksi, ihan turvallisuussyistä ettei hikinen kuula luista. 

Tällä viikolla olen tehnyt vasta kaksi treeniä, mutta viikonloppuna ehdin lisää. Sen verran ahkerasti olen kuitenkin jumpannut, että painoa on pudonnut maaliskuun lopusta 8 kiloa. Toki sitä vielä on reilusti enemmän kuin mitä olen ollut juoksijana kevyimmilläni, mutta hyvää tahtia olen menossa hyvään suuntaan. 

Tänään olisin voinut jumpata, mutta lähdinkin ex tempore uimaan ystäväni kanssa. Tai ei sitä uimiseksi voi sanoa, mutta kastauduimme Näsijärveen. Olisiko vesi lie ollut jotain 5-asteista. Ei haitannut vaikka sauna oli kiinni, äkkiä laitoimme lämmintä vaatetta päälle ja ajoimme kotiin. 

Viime viikolla treenipäiviä oli viisi, neljä jumppakertaa ja yksi kävely. Puolisoni ehdotti että kävelläänkö Lielahteen ruokakauppaan, tallusteltiin puolitoista tuntia kotoa Pispalan valtatien ja Epilän kautta, hiukan vajaa 9 km. Jalka ei ollut kipeä kävellessä, mutta kaupassa jo alkoi tuntua ja illalla lisää. Mutta silloin harvoin kun mies haluaa "leave the house", niin silloin mennään. 

Kesäkuun alku tuo uudenlaisen haasteen. Kirjatomme on auki klo 18 saakka, mutta viimeinen bussi lähtee klo 16.55. Sen jälkeen juna, keskustasta klo 19.22 ja asemalta 19.27. Mitään ongelmaa ei olisi, jos jalka kestäisi treenata. Voisin käydä iltavuoron jälkeen urheilukentällä, tai lenkkeillä vajaat 5 km asemalle (kiertelemällä saisi pituutta lisää ja aikaa kulumaan). Mutta kun tilanne on mikä on, on mietittävä muitakin vaihtoehtoja. Joskus voin koittaa kävellä asemalle, katsoa kuinka pahasti koipi vihottelee. Yksi ystäväni asuu Orivedellä, voimme tavata hänen kanssaan. Tai voin istua puistossa lukemassa kirjaa. Tai leimaan itseni töistä ulos, ja jäänkin työhuoneeseen tekemään puolituntisen tai kolmevarttisen treenin. Toki meitä on töissä sen verran monta, että iltavuoroja tulee viikossa vain yksi tai kaksi. Mutta silti. Ongelma on myös perjantai, jolloin kirjasto sulkeutuu klo 17 - viisi minuuttia bussin lähdön jälkeen. Joko jätän työkaverin yksin sulkemaan kirjastoa ja karkaan 10 minuuttia etuajassa, tai odotan melkein kaksi ja puoli tuntia junaa. Kiitos vaan koronalle, kun sotki julkisen liikenteen koko kesäksi... 

Näin tällä erää, kepeitä kesäkilsoja kaikille juoksijoille, kävelijöille, pyöräilijöille ja rullaluistelijoille :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti