maanantai 30. tammikuuta 2017

Muutto - ja tuleva porrastreeni

Viime viikko meni kevyellä treenillä. Viisi kertaa kävelin työmatkaa, n. 24 minuuttia per kerta. Keskiviikkoaamuna juoksin intervalleja, alkulämmittelyn jälkeen 4 x 4 minuuttia, välissä kävelypalautus 3 minuuttia. Kerran kävin sauvakävelemässä tunnin verran. Lisäksi tein yhden lihaskuntotreenin kotona, apuvälineinä jumppapallo, putkirulla sekä neljän kilon käsipainot.

Tiesittekö muuten, että putkirullaa voi käyttää vatsaliikkeissä voimapyörän tapaan? Viime viikolla kirjastoon tuli uutuuskirja nimeltä Foam roller: putkirullaus. Sen luettuani halusin myös kokeilla tehdä lantion nostoja niin, että jalkapohjat ovat rullan päällä. En tiedä onko tehokkaampaa mutta tulipa samalla vähän tasapainoilua.

Viikonloppu meni muuttopuuhissa. Lauantaiaamuna klo 8.15 starttasimme pakettiauton Orivedeltä Vantaalle. Olin iloinen: tavarat on kasassa ja auton pakkaaminen käy nopeasti. Totuus oli kuitenkin vähän toisenlainen... Olin muuttanut edellisellä kerralla niin, että muuttofirman isossa autossa tavarani veivät pienenpienen tilan auton takaosasta. Tosin se vei lähinnä vain huonekaluni, paljon vein polkupyörällä sekä siskoni autossa. Nyt aloin epäillä jo siinä vaiheessa, kun vasta puolet muuttolaatikoista sekä sänky oli pakettiautossa. Isäni on kuitenkin jonkinlainen pakkausihme, hiukan hän purki autoa välillä mutta melkein kaikki mahtui kyytiin. Kenkäteline ei sopinut, tosin ei sille oikein olisi ollut paikkaakaan uudessa kodissa. Jätin sen siis Vantaalle. Ja vasta iltamyöhällä tajusin, että polkupyörä unohtui pihaan. No, ei sekään olisi mahtunut mukaan. Täytyy joku viikonloppu mennä halvalla bussivuorolla Helsinkiin ja tuoda fillari junalla.

Tavarat roudattiin rappukäytävään pohjakerroksen ovesta, siitä hissillä kuudenteen. Kolme kertaa menin portaat ylös, eli kerrokset 0-6, kahden kerroksen välissä 17 porrasta. Yhteensä siis 3 x 6 x 17 = 302 porrasta ylöspäin. En tiedä montako kertaa tulin portaat alas, ne kolme sekä aika monta hissireissua. Lisäksi sekä Vantaalla että Tampereella tuli ihan reilusti muuttolaatikoiden kantamista sekä laatikkopinojen ja huonekalujen vetämistä ja työntämistä.

Mutta miettikää mikä mahdollisuus kun asuu 8-kerroksisessa talossa! Voin kyykätä portaita yläs ja mennä tasanteilla askelkyykkykävelyä! Joskus voin hyppiä portaita ylös, jos en pohjakerroksesta kasiin niin ainakin joitakin kerrosvälejä! :D 


Lauantai-iltana purin suurimman osan laatikoista, ihan siksikin että piti löytää petivaatteet ja juomalaseja. Yhteensä laatikoita oli 26, ja niistä vain 8 jäi purettavaksi sunnuntaina. Hyvä niin, koska kroppa oli aika pahasti jumissa. Pohkeet, takapuoli ja hauikset oli odotettavissa, mutta kyllä tuntui niska-hartiaseutukin kovin jäykältä. Sunnuntain ohjelma oli aika paljon kumartelua. Kirjahyllyt eivät mahtuneet pakettiautoon kokonaisina, joten ne piti purkaa enkä koonnut niitä vielä lauantaina. Kirjat piti siis tässä kohtaa pinota lattialle :D 

Sinänsä hyvä, että muuttolaatikot haetaan tänään maanantaina. Suurin osa tavarasta on löytänyt paikkansa, tosin vaatteita ja liinavaatteita odottaa pyykkäämistä. Mutta kuitenkin, hyvin pian muuton jälkeen pääsen tutustumaan Tampereen lenkkivaihtoehtoihin, ja niitä varmasti riittää :) Eilen ei ollut mittaria mukana, mutta viitisen kilometriä / noin tunti meni, kun kävelin rautatieasemalle ja takaisin matkakortin latausreissulla. Eli siinä missä Orivedellä työmatka oli n. 2,5 km / n. 24 minuuttia suuntaansa, voin myös Tampereella ottaa hyvää pk-kävelyä ihan vaan sillä että en hyppää bussiin  ja jää pois kyydistä Teiskontiellä vaan menen bussiasemalle asti.

Selkä- ja pohjejumisena aloitan tämän viikon mutta samalla hyvällä iloisella mielellä sekä innokkaana tutustumaan uusvanhaan kotikaupunkiin (olen asunut Tampereella aiemmin vuodet 1999-2004). 

2 kommenttia:

  1. Onnea uuteen kotiin! Tuntuiko eka yö taianomaiselta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä tuntui hyvältä, ihan olo että kotiin tuli. Asunto on kiva ja kavereita lähellä, työmatka 40 km mutta taittuu bussilla kolmessa vartissa tai junalla puolessa tunnissa. Vähän oli outoa kun kuulosteli erilaisia ääniä, mikä on jääkaapin hurinaa, kuuluuko liikenteen ääntä jne. :)

      Poista