lauantai 17. joulukuuta 2016

Väsynyt viikko

Kyllä on niin että lumileiri painaa kintereissä. Tekisi mieli juoksemaan ja salille mutta kun ei jaksa niin ei jaksa. Vähän taas kuulostelen lonkan vasenta sivua, ei kai vaan ole tuntemuksia, tai onhan tuntemukset sitä että pakaralihakset, lonkankoukistajat ja sisäreidet ovat vähän jumissa?

Sähköpostiin tuli Foreverin asiakaskirje, jossa kerrottiin uusista asahi-tunneista. Varsinaisesti ne alkavat tammikuussa mutta tällä viikolla on demotunteja. Kävin keskiviikkona kokeilemassa, tunti kesti 45 minuuttia. Se oli siinä mielessä avartava kokemus, että huomasin kuinka selkäkin on jumissa hiihtourakasta. Kiertoliikkeitä oli muutamia, ja harmittelin lähinnä sitä että jokaisessa toistomäärä oli vähäinen. Sen sijaan käsien pyörityksissä muutama kierros riitti, hartioissa alkoi pistellä nopeasti.

Kuulemma asahissa liikkeet on vakioitu, eli jos kaipaa joka tunnille erilaista liikesarjaa ei asahi ole se juttu. Eniten yllätyin ehkä siitä että kaikki liikkeet tehtiin seisten, ja että vaikka mentiin hengityksen tahtiin niin jokaista tehtiin vain noin 4-5 toistoa. Siitä pidin että vaikka sekä kädet että jalat liikkuivat, oli "koreografia" helppo. Vaikeimmat liikesarjat olivat tyyliä kyykky - ylös ja kierto oikealle - ojennus ylös - kyykky - ylös ja kierto vasemmalle - ojennus ylös. 

Torstaina kaipasin juoksua joten puin aamulla lenkkivaatteet päälle ajatuksella että juoksen töistä kotiin. Reilu 7 km oli suoraan sanottuna aikamoista piinaa. Syke oli muutaman lyönnin tavallista korkeampi vaikka keskivauhti oli yli minuutin hitaampi kuin yleensä. Usein olen kävellyt samalla tai jopa nopeammalla keskivauhdilla! Tiellä oli ohut kerros pöperölunta joten juoksin maastokengillä. Se oli ok valinta, mutta koska ei ollut erityisen liukasta niin tavalliset lenkkarit olisivat ehkä riittäneet. Sen lenkki osoitti, että tällä viikolla ei ole mitään asiaa pitkikselle. Eilen oli kaunis auringonpaiste ja päätin, että jos viikonloppuna on kaunista niin lähden sauvakävelemään joen varteen. 

Ensi viikolla on joulu, ja yritän miettiä miten treenaisin. Olen töissä maanantaista keskiviikkoon, sitten on pari päivää vapaata ennen joulua. Siinä voisi tehdä pitkiksen. Tosin vielä en tiedä, minä päivänä matkustan vanhempieni luo Orivedelle ja menenkö julkisilla vai siskon tai kaverin kyydillä. Jouluaattona on syömisaika, ja sitten joulupäivänä on perinteisesti tehty vanhempien kanssa kävelylenkki. Tosin sukseni ovat jo Tampereella, ne voisi hakea ja käydä hiihtämässä. Tapaninpäivä on ehkä juoksupäivä. 

Välipäivinä olen lomalla, tulen silloin Vantaalle. Täytyy hakea vaatteita ja tavaroita mukaan. Aloitan vuoden alussa työt Oriveden kirjastossa, ja koska saan asunnon Tampereelta vasta helmikuun alussa niin loisin tammikuun vanhempieni ja ystävieni nurkissa. Vantaan-asunto on vielä tammikuun, eli voin viikonloppuisin käydä pakkaamassa ja samalla lenkillä. Salikorttini lakkaa vuoden lopussa, koska Foreverillä ei ole toimipistettä Tampereella, joten lihaskunto jäänee vähemmälle tammikuussa. Toki Vantaalla on jumppapallo ja 8 kilon kahvakuula, jonkinlaista kehonpainotreeniä voisi tehdä, mutta toisaalta kysymys on mitä jaksaa pitkisten kanssa. Toukokuu ja puolikas lähestyvät kovaa vauhtia, joten alkuvuodesta on tärkeää saada viikottainen pitkis. No, ehdin näitä asioita miettiä vielä myöhemminkin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti