perjantai 16. syyskuuta 2016

Hyvinvointiviikko

Vantaalla vietetään tällä viikolla Hyvinvointiviikkoa (en tiedä onko viikko valtakunnallinen vaiko vain täällä). Tapahtumia on ympäri kaupunkia ja mukana on monia toimijoita apteekeista kuntokeskuksiin. 

Teemaan sopivasti postilaatikosta kolahti Foreverin asiakaslehti, ja mitäpä takakannessa olikaan jos ei alennuskuponkeja! Kolmekympin hieronta kiinnostaa, haluan kuulla mitä jalkalihaksille ja myös niska-hartiaseudulle kuuluu. Lähipäivinä varaan ajan. Aion myös käydä kympin maksavassa kehonkoostumusmittauksessa, osittain siksi että haluan verrata tuloksia helmikuun testiin mutta haluan myös tehdä vertailua eiliseen mittaukseen.

Jokiniemen koululla oli 24 Fit Club Tikkurilan järjestämä kehonkoostumumittaus. Koulu on itse asiassa kaksi rakennusta, joten tovin etsiskelin oikeaa paikkaa. Muuton jäljiltä kaikki paperit ovat vielä purkamatta, joten juuri nyt ei ole käsillä helmikuun mittauksen tuloksia. Muistelen kuitenkin, että ne olivat aika samankaltaisia. Rasvaprosentti 27 ja osia, lepokulutus reilut 1500 kaloria, viskeraalista rasvaa vähän. Testaaja kysyi urheilutaustasta, kerroin että nuoruudessa on tullut kokeiltua monenlaisia pallopelejä, aikuisiällä oli pitkä tauko ennen kävelyn ja ryhmäliikunnan ja edelleen juoksun ja kuntosalin löytämistä. Sitä en sanonut, että lapsena ja nuorena olin ylipainoinen. Onhan nytkin painoindeksini normaalin ylärajalla, iltapäiväpainon mukaan BMI on 24,7. Mutta peiliin kun katsoo niin hätää ei ole :) Testaaja kuitenkin sanoi että minulla on valtavat lihakset! Ensimmäinen ajatus oli että jaa niin missä... Sen verran on paksut pohkeet ja löysää reisissä. Hahaa, nyt voin perustella miksen ole 50-kiloinen keijukainen, rasvaton massa (lihakset + kehon nestemäärä) ovat jo 48,5 kg! Siihen kun lasketaan että pää painaa viitisen kiloa, ihokin taitaa olla pari kiloa, ja ne kehon rasvat... Testaaja sanoi myös että luuni ovat isot ja se näkyy kehon rakenteessa; luut painavat 2,6 kg. 

Kohtalaisen tyytyväinen voin olla tähän tulokseen. Syödä saan edelleen reilusti. Tässä paperissa ei näy rasvan jakautuminen, mutta ihan peilikuvan perusteella jalat ja takapuoli ovat ne pahimmat. Isoja liikkeitä siis edelleen salilla. Ja nyt kun pääsee taas juoksuun kiinni niin hyvä tulee. 

Tämän viikon työmatkaliikunta jääkin sitten huomisen varaan: maanantaina olin aamupäivän Tikkurilassa, iltapäivällä pyörähdin Korsossa ja palasin Tikkurilaan, tiistaina olin aamupäivän Pasilassa ja iltapäivän Pointissa Kartanonkoskella, keskiviikkona olin aamupäivän Martinlaaksossa ja iltapäivän Omenassa Espoossa, torstai meni Tikkurilassa, tänään olin aamupäivän Korsossa ja iltapäivän Myyrmäessä... Eli siis liian pitkiä matkoja juosta kotiin,etenkin kun mitään tavaroita ei voinut jättää lähtöpaikkaan vaan kaiken piti kulkea mukana. No, huomenna on Lasten päivä, jos en reissailujen jälkeen jaksa kävellä töihin Korsoon niin joka tapauksessa juoksen kotiin. Muuta liikuntasaldoa tälle viikolle on vain tunnin pilates maanantaina ja 54 minuutin sali torstaina.


2 kommenttia:

  1. Kävin keväällä kehonkoostumusmittauksessa, ja silloin mittaaja sanoi, että painoindeksi ei häntä kiinnosta vaan tärkeämpiä ovat muut lukemat. Sen jälkeen olenkin miettinyt, että ei pitäisi tuijottaa niin paljon painoa vaan enemmän esimerkiksi rasvaprosenttia ja lihasten määrää. Ja tuo viskeraalinen rasva myös on tärkeä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin juuri. Mieluummin vähän painavampi mutta terve ja hyväkuntoinen kuin kevyt jossa on puolet rasvaa. Oon ottanut asenteen että onnellisuus ei riipu vaa'an lukemista vaan siitä että viihtyy kehossaan :)

      Poista