perjantai 26. heinäkuuta 2019

Viimeinen viikko ennen kesälomaa: vain työmatkaliikuntaa

Tällä viikolla olen tehnyt kolme kävelylenkkiä, siinä kaikki. Keskiviikkona ja tänään aamulla ennen töihin menoa 44- ja 42-minuuttiset, eilen illalla töiden jälkeen 51-minuuttisen. Sanon suoraan, että syynä on hellekeli. Nukun öisin huonosti; makuuhuoneen ikkunaa ei voi pitää yöllä auki koska liikenne herättää. Vaikka parvekkeen ovi ja keittiön ikkuna ovat auki, ei se auta makuuhuoneen lämpötilaan. Herään öisin hikisen nihkeänä.

Myös työpaikan olosuhde vaikuttaa. Takahuoneissa meillä on tuulettimet, joten siellä lämpötila on siedettävä. Sen sijaan kirjaston asiakastiloissa näin ei ole. Siellä lämpötila on yli 30 astetta, eikä ilma kierrä yhtään. Aurinko paahtaa aamulla lasiseinän läpi ja iltapäivällä kattoikkunoista. Tänään sanoin työkavereille, että salin puolella voi olla 10 minuuttia, sitten alkaa pieni päänsärky ja pahoinvointi.  Hyllyn päällä on pieni pöytätuuletin, mutta se ei jaksa viilentää juuri ollenkaan. Tapaamme jakaa asiakaspalveluvuorot lyhyempiin pätkiin, esimerkiksi tänään jokainen teki ensin tunnin ja sitten 45 minuuttia (minä klo 10-11 ja 12-12.45). "Tiskivuoron" jälkeen takahuoneessa menee tovi, että virkoaa ja kykenee tekemään yhtään mitään. Vaatteet ovat hiestä märät, hiukset kuin vuorenpeikolla. En kertakaikkiaan kykene tuommoisen jälkeen lähtemään juoksulenkille. Aamukahdeksan maissa on ollut ihan ok kävellä, mutta jälkihiki on jotain ihan kauheaa. 

Nyt jäin kesälomalle, ja veikkaan että seuraavat neljä viikkoa blogissa on tavallista hiljaisempaa. Lähdemme ensi yönä kohti lentokenttää ja aamulennolla Saksaan. Siellä on ollut tällä viikolla 40 astetta lämmintä... Ensi viikolle Yle lupasi sadepäiviä, toivottavasti ennuste pitää paikkansa. Viivyn Saksassa kolme ja puoli viikkoa. Tarkoituksenamme on käydä läpi miesystävän tavarat, miettiä mitä hän tuo Suomeen ja mistä hankkiutuu eroon. Jonkinverran roudaamista on luvassa. Mutta kaikkinensa aion olla stressaamatta. Viimeinen vuosi on ollut henkisesti tosi raskas, työpaikalla pitkien sairaslomien ja osa-aikaisuuksien takia, kotona oman parisuhteen ja lähipiirin ongelmien takia. Olen ihan hirvittävän väsynyt, välillä itkettää kun pysähtyy ajattelemaan väsymystä. Siitä jo nalkutin avomiehelleni, kun eräänä yönä vessaan mennessäni löysin hänet olohuoneesta pelaamasta tietokoneella, kello neljältä. Sanoin että voisiko hän yrittää kääntää unirytmiä, että en pärjää Saksassa jos joudun yksiössä kuuntelemaan kaiket yöt näppäimistön hakkaamista. Toivottavasti onnistuu :) Toisaalta, tässä on kahden viikon aikana ollut 5 migreenikohtausta, eipä sekään ole omiaan innostamaan liikkumaan ja virkistämään. Siinä mielessä asetan lomalle suuria odotuksia, toivon olevani neljän viikon kuluttua pirteämpi ja energisempi. 

Yllä oleva kuva on Tampereen Wine Villagesta, kun täällä on viikon kestävä viinifestivaali niin pitihän siellä poiketa. Kaksi lasillista viiniä riitti, sillä on kesäloma avattu. 

Kokonaan en täältä katoa elokuun ajaksi, aion lueskella teidän muiden tekemisistä :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti