maanantai 15. lokakuuta 2018

Fiilisliikuntaa ja vuoden 2019 suunnittelua

Oi ihana lokakuu! En muista milloin olisin viimeksi ollut näin iloinen tähän aikaan vuodesta. Mahtava väriloisto puissa, maassa lehtikasoja joita tekee mieli potkia ja joissa haluaa hyppiä... Ja lämmin, olin tänäänkin töissä sisällä t-paita päällä! Kotona käänsin patterit kiinni ja nukuin viime yön parvekkeen ovi auki. Ei tätä lämmintä ja tunnelmallista aikaa kauaa kestä, nautitaan nyt täysillä.

Pirkan Hölkän jälkeen olen viettänyt kiireistä elämää. Viime viikolla oli 6 työpäivää, ja lauantaina lähdin suoraan töistä serkun syntymäpäiville. Juhlapaikkana oli Kortejärven tila Kintulammin luonnonsuojelualueella. Ihana paikka, ajattelin heti että tuonne haluaisin lähteä retkeilemään. Ainoa vaan, että kaupungin bussi jää Sorilaan josta on viitisen kilometriä reitin alkuun. Että jaksaisinko retkeillä / juosta, jos alle kävelen 5 kilsaa bussipysäkiltä, ja jos pitää jäädä voimia sen verran että jaksan lenkin jälkeen kävellä (tai juosta) 5 kilsaa bussipysäkille. Ehkä on pakko pysytellä Kaupin maastoissa, siellä käytiin ystäväni ja hänen koiriensa kanssa kävelemässä keskiviikkona puoli tuntia. Sanoin ääneen, että onpa ihanaa olla metsässä. Päälle uintiä Näsijärvessä ja saunaa Kaupinojalla, veden lämpötila 10 astetta. Torstaiaamuna kävelin Orivedellä ennen työpäivän alkua reilun puolituntisen. Ihana aamu, kuten ylläolevista kuvista näkyy. 

Sunnuntai oli vapaa. Olisin halunnut mennä Pirkkahallille katsomaan Wihan kilometrejä, mutta en vaan jaksanut. Nukuin kellon ympäri, heräsin vasta varttia yli puolenpäivän. Illalla mentiin kaveripariskunnan kanssa bodypump-tunnille. Ohjelma oli uusi, enkä oikein haltsannut painoja. Paljon tehtiin irtopainoilla, tankosarjat olivat silloin lyhyitä. Ensi kerralla täytyy tehdä toisinpäin, laittaa tankoon raskaammat painot ja ottaa käsiin kevyemmät. Tänään kyllä tuntee yläkropassa ja takareisissä, että jumpattu on. 

Nyt illalla juoksin rautatieasemalta kotiin. Ja kas, juoksuhaasteesta täyttyy kohta numero 40, "juokse sama lenkkireitti kaikkina vuodenaikoina". Pakko tosin myöntää, että ihan sama tämä on ollut harvakseltaan jos koskaan. Kansi ja areena - työmaan takia yksi kortteli on suljettu jalankulkuliikenteeltä, joten viime ajat olen tehnyt pienen koukun ja mennyt yliopiston vierestä. Viinikan liikenneympyrän seudulla on ollut kevyen liikenteen väylä pois käytöstä jo kuukausia, siellä on tarvinnut koukata asuintalon vierestä Iidesjärvelle. Ratikkatyömaa on tuonut yhden alikulun lisää, joten kesän jälkeen olen välttänyt yhdet liikennevalot. Joskus juoksen kaupalle, ja riippuen siitä mitä kellon minuuttimäärä sanoo olen juossut milloin minnekin ovelle. Mutta valtaosa reitistä on ollut samaa, Iidesjärveä seurailevaa kevyen liikenteen väylää, ja siitä Hervannan valtaväylää jompaa kumpaa puolta. 

Tänään juoksin kaupalle ja kas mitä löysinkään! Poistohyllyä olen katsellut ennenkin, mutta nyt löysin itselleni uudet maastokengät. Mikä tuuri, että sattui olemaan yksi laatikko kokoa 41,5! Hinnanalennus oli raju, ovh 149 € ja nyt hintalapussa 50 €. Olen jo jonkin aikaa katsellut, että vanhoissa Speedcrosseissa alkaa olla kilometrit täynnä:

Ei ole kiva lähteä polulle, jos epäilee kengän pitoa. Nyt on uudet polkukiiturit, tuskin maltan odottaa että pääsen testaamaan niitä. Ja kas kun juuri tänään mietin, Karhunkierroksen tarvikelistaa ylös kirjoittaessani, että tarvitsen uudet maastojuoksukengät. Ihan uskomatonta että löysin ne jo tänään :D Ja halvalla! Karhunkierros 34 km, täältä tullaan! Majoitus varattiin kavereiden kanssa jo kesällä Himos Trailin aikaan, onneksi saatiin osallistuminenkin. Harmi vaan että minä olen eri ryhmässä kuin muut porukastamme. Toiset pääsivät ilmoittautumaan heti kun se oli mahdollista ja pääsivät lähtöryhmään B, minä olin iltavuorossa ja pääsin koneelle vasta pari tuntia myöhemmin, silloin tarjolla oli enää C ja siitä eteenpäin. Mutta mukana kuitenkin!

Mietin myös, että Pirkan kierros kiinnostaisi. Eniten hirvittää hiihto, se on niinkin pitkä kuin 90 km. Jalat varmaan kestää mutta miten kädet, yläkropassani on todella heikosti voimaa. Ja mitä jos ei tule lunta, jos Tampereen korkeudella ei pääse hiihtämään niin miten kuntosalilla voi treenata jaksaakseen hiihtää 8-10 tuntia? Pyöräily ja hölkkä ovat tuttuja aiemmilta vuosilta, joten toinen uutuus olisi soutu. 35 kilometriä ei kuulosta pahalta, ei vaikka pisin matkani salin soutulaitteella on 5 km... Mutta soutu on vasta elokuussa, sitä varten olisi rutosti aikaa treenata. Vastaavia kierroksia on toki muitakin, mutta koska minulla ei ole autoa käytössä niin kaikki täytyy miettiä siltä kannalta että minne pääsen julkisilla.  

Varmoja tapahtumia ensi vuodelle on siis vain yksi. Tai oikeastaan kolme. Pirkan Pyöräily ja Pirkan Hölkkä kuuluvat listalle, vaikka en muita kierroksen lajeja tekisikään. Joku puolimaraton täytyy ottaa mukaan, jos vihdoinkin pääsisin alle kahteen ja puoleen tuntiin. Ja maraton kiinnostaa aina, ehkä ulkomailla syksyllä. Tai Vantaalla, sitä on taas kehuttu kovasti. Wihan kilometritkin kiinnostaa, etenkin non stop - juoksu, ihan vaan sillä että kauanko sitä jaksaisi edetä... Eiköhän tapahtumakalenteri jossain vaiheessa selkiydy :) 

2 kommenttia:

  1. Hauskaa, kun nyt eletään sitä aikaa, jolloin vihdoin saa täyteen tuon kohdan 40 juoksuhaasteesta. :)

    Mielenkiinnolla seuraan sun treenejä kohti Karhunkierrosta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasin laittaa sen jo syyskuussa, mutta parempi oli odottaa tähän asti että on jo lehtiä pudonnut puista :D Mutta apua, mulla puuttuu vielä kohta "juokse paljain jaloin", jokohan on liian kylmä siihen... Vai täytyykö mennä salille mahdollisimman hiljaiseen aikaan ja juosta matolla :D

      Kiitos, kohta alan tutkiskella treeniohjelmia, marraskuun puolivälissä "pitää" aloittaa tekeminen niin että Karhunkierros on mielessä.

      Poista