keskiviikko 3. tammikuuta 2018

Juoksuhaaste 2018 korkattu!

Ei auta, nyt tulee samanlainen aloituskuva kuin viime postaukseen. Tampereella on karmea keli, joka toinen päivä sataa vettä, joka toinen päivä räntää, lämpötila vaihtelee vähän nollan molemmin puolin. Tänään onneton olin liikkeellä tavallisilla lenkkareilla. Syy selvä; eilen oli nastalenkkarit jalassa vaikka en lenkkeillyt, työmatkoilla totesin että oli aika lailla sulaa. Näköjään yöllä on jäätynyt taas. 

Aamusta asti on ollut kummallinen päivä. En tajunnut, että kun vuosi vaihtuu niin bussiaikataulut muuttuvat. Klo 7 lähtevä bussi lähteekin nykyään klo 6.55. Tajusin asian klo 6.58 saapuessani linja-autoasemalle ja huomatessani laiturin numero 6 olevan tyhjä. Hetken mietin että mitä nyt. Teenkö kävelylenkin keskustan alueella ja odotan kello kahdeksan bussia? Ei, niin en tee. Kävellessä tulee hiki, ja sitten bussissa palelee kun ei ole vaihtovaatteita. Totesin, että ehdin kävellä rautatieasemalle, josta lähtee juna klo 7.09. Orivedellä voisin mennä asemalta keskustaan palvelubussilla. Paitsi että... Jo kohta lähdön jälkeen kuulutettiin, että joudutaan hidastamaan koska edellä menee tavarajuna vaikeuksissa. Oltiin perillä 8 minuuttia myöhässä, ja palvelubussi mennyt menojaan. Siispä kävelemään 3 km töihin, selässä reppu jossa eväät ja 7 palautettavaa kirjaston kirjaa... Aseman piha paksussa jäässä, en meinannut päästä eteenpäin. Sitten kilsa ylämäkeä, kilsa alamäkeä, kilsa ylämäkeä ja olin perillä. Ihan piruuttani laitoin mittauksen päälle, ja kyllä kuulkaa meni 33 ja puoli minuuttia aikaa 3,1 kilometrin matkaan. Mietin että tässä taisi olla päivä lenkit. Yön nukuin huonosti ja liian vähän aikaa, olin laskenut sen varaan että saan otettua aamubussissa torkut. 

Iltapäivällä olisin voinut torkkua kotimatkalla mutta en saanut unta. Olin kuitenkin lenkkivaatteissa, ihan siltä varalta että jospa huvittaisi juosta. Ja huvittihan se. Tämä on palautteluviikko, joten juoksulenkkejä on vain kaksi. Tälle päivälle valitsin "lenkki kävellen tai rennosti hölkäten 45 min". Paitsi ettei se kovinkaan rentoa ollut tuollaisella peilijäällä ja osittaisessa loskasohjossa. Eksyinkin vähän matkalla, joten 45 minuuttia kesti tänään 53 minuuttia :D Olin tehnyt taktiikan: bussipysäkiltä Linnainmaan Citymarketille, siitä kohti Rissoa, käännös Atalan suuntaan ja käännös Linnainmaalle. Ensimmäinen osuus meni suunnitelman mukaan. Mutta Rissossa mietin, että enpä käänny vielä tuosta oikealle, tulee liian lyhyt lenkki. Jatkoin eteenpäin, mutta eipä tullut enää risteyksiä. Puolen tunnin kohdalla oli pakko kääntyä ympäri, ja mennä sittenkin siitä ohittamastani risteyksestä. Seurailin sivusilmällä bussipysäkkejä, että olen kaupunkibussien reitillä. Jossain kohtaa alkoi tulla epäusko, kun tuli autoille tienviittoja Lahden moottoritielle, ja pienemmät viitat kertoivat menosuuntani olevan Leinola ja Holvasti. Pysähdyin fundeeraamaan. Onneksi selän takaa tuli linjan 8 bussi, jonka näin kääntyvän vähän matkan päästä. Kerran vielä pysähdyin katsomaan bussipysäkin kartasta, että kumpaa tietä kannattaa mennä. Pääsin onneksi perille kauppaan :) Sieltä sitten bussilla kotiin. 

Ihan kivaa joo, mutta oli siinä välillä huumori koetuksella. Pimeää, loskaa, jäätä, ylämäkeä. Ja kun nousin niin korkealle, niin eiväthän nuo kauppojen mainostolpat näkyneet sinne, ei siis ollut mitään maamerkkejä mitä seurata. 

Juoksuhaasteessa tämä olisi käynyt myös kohtaan "juokse paikkaan, jossa et ole ennen käynyt"; osa matkasta oli uutta, osa tuttua. Haluan kuitenkin säästää tuon myöhemmäksi. Siksi haaste avataan kohdalla 12: "Juokse työmatka tai osa siitä. Jos et ole töissä, juokse vaikka kauppamatka." Tässä oli nyt vähän molempia :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti