sunnuntai 14. tammikuuta 2018

Ensimmäinen määräviikko

No niin, juoksuohjelmassa on siirrytty osioon pk2, jossa aletaan kerätä määrää. Toisaalta hauskaa päästä pitkistelemään mutta toisaalta ehkä hiukan huolestuttavaa, koska ohjelman nimi on "vauhtia maratonille" mutta kilometrimäärä jää aika pieneksi. Viikot 1-3 ovat samaa, sisältäen 2 x 45 minuuttia kevyttä hölkkää, 2 x 1,5 h pitkis joista toinen hölkäten ja toinen tehden jotain muuta aerobista, 1-2 salitreeniä. 

Maanantaina hölkkäsin 45 minuuttia, 5.35 km. Tiistaina salitreeni uudella ohjelmalla, oli raskaampi kuin edellinen. Liikkeitä 8 kpl mutta sen verran tehokkaita että hiki lensi. Mm. yhden jalan jalkaprässi ja vatsaliikkeet niin että jalkoja rullataan jumppapallon päällä vatsan alle. 48 minuuttia kesti, kävin salilla aamulla niin ei ollut ruuhkaa. Keskiviikkona ensimmäinen pitkis sauvakävellen. Uudet kävelysauvani ovat 120-senttiset, tuntuvat paremmilta kuin aiemmat. Perjantaina oli toinen 45-minuuttinen, 5.07 km. Oli raskasta, pohkeet painoivat tonnin ja isommassa ylämäessä jouduin kävelemään. Hölkkäpitkis oli eilen illalla, puolessatoista tunnissa pääsin 10,3 km. Eli vaikka on määräviikko niin juoksukilsoja on vain 20,7. Sauvakävelystä tuli 9,6 lisää eli koko saldo on 30,3. Tänään illalla vielä astangajooga, ensimmäinen kerta joulutauon jälkeen. 

Tästä on nyt kiinnostavaa lähteä seuraamaan, kasvaako kilometrimäärä yhtään kahdella seuraavalla viikolla. Tarkoitukseni on mennä tuo ei-juosten tehtävä pitkis sauvakävellen, koska puolitoista tuntia on aika pitkä aika istua salilla kuntopyörän päällä. Enkä tiedä jaksanko uida niin pitkää aikaa. Vaikka juoksureitit vaihtelee vähän, niin ei maasto kuitenkaan ole niin erilaista että siitä tulisi merkittävää eroa. Vauhti oli tällä viikolla hitusen hitaampi kuin aiemmin talvella, voi johtua siitä että on ensimmäinen pakkasviikko. 

Juoksuhaasteeseen kuittaan kohdat juokse pakkassäällä (maanantai) ja juokse lumessa (lauantai). Kuten kuvasta näkyy, ei sitä lunta paljoa ole mutta sen verran kuitenkin että maa on valkoisena. Ja jää peitossa, eli nastureiden sijaan menin maastokengillä.

Ensi viikon ohjelma on aikalailla selvä. Maanantaina lähden töiden jälkeen Helsinkiin teatteriin, joten siitä tulee liikunnasta vapaa päivä. Lauantai on työpäivä, joten juoksupitkis on viikon ainoana vapaapäivänä sunnuntaina. Lyhyet lenkit juoksen työmatkoina ja salitreenin teen iltavuoropäivän aamuna. Sauvakävelypitkis puolen viikon maissa, etteivät ole liian lähekkäin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti