tiistai 31. lokakuuta 2017

Kohti marras"putkea"

Puolitalvinen Tampere on valmis marraskuuhun. Tänään pikkulenkillä loppupätkä näytti tältä. Asfaltilla mennessä tiet on sulana ja lunta vain pientareella, mutta vähemmän liikennöidyillä hiekkateillä saa näköjään mennä varovasti. Vielä ei ollut nastalenkkarit jalassa. 

Facebookin juoksuryhmissä on taas marrasputki-hehkutusta. Idea on sinänsä simppeli: juokse joka päivä vähintään 25 minuuttia. Lokakuussa olen juossut tosi vähän, vain pari kertaa viikossa ja vain noin 6 kilsaa kerralla. Rasitusvammojen pelossa pidän oman putkeni sellaisena, että harrastan joka päivä jotain liikuntaa vähintään 25 minuuttia. Juoksussa alkaa taas pk:n jauhaminen, eli se on pääliikuntamuoto, mutta rinnalle otan sauvakävelyä ja uintia. Lisäksi punttisalia 2-3 kertaa viikossa ja viikottainen astangajooga. 

Haaste tulee olemaan se, että kuukauteen mahtuu päiviä jolloin olen kotona aika myöhään. Esimerkiksi ensi maanantaina olen ensin aamuvuorossa töissä, lähtö kotoa klo 6.30, töistä suoraan junalle ja Kansallisteatterin bloggariklubille, siitä junaan. Takaisin Tampereella olen klo 20.50. Ei taida olla muuta vaihtoehtoa, kun lähteä liikkeelle lenkkivaatteissa ja hölkätä rautatieasemalta kotiin. Vähän mutkitellen, että tulee se 25 minuuttia. Mukana reppu jossa on vain avaimet, puhelin ja lompakko. Koska jos liikun vasta kotiin palattuani, pääsen aloittamaan puoli kymmenen aikaan. Se on aika myöhä, vaikka tekisinkin porrastreeniä rappukäytävässä tai lihaskuntoa kotona. 

No niin, suunnitelmat on, katsotaan sitten matkan varrella miten toteutuu! :) 


7 kommenttia:

 1. Mulla oli hinkua osallistua marrasputkeen tänä vuonna, mutta haaveeksi jäi. Sitkeä flunssa ei ole vieläkään hellittänyt, eli en saa putkea edes käyntiin...

  Nostan kyllä hattua jokaiselle, joka saa päivittäin arkeen mahtumaan tuon 25 minuuttia juoksua. Tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En uskalla juosta joka päivä, joten tulee "fuskaus"putki. Sinänsä on hyvä tilanne, olen testannut että kun juoksen Kalevan alueen ympäri niin siihen menee aika tasan 25 minuuttia, ei tarvitse aina miettiä että mihin menisi. Mutta kun on aloitettava pitkikset Pirkan Hölkkä -tauon jälkeen, on osa pikkulenkeistä vaihdettava muuhun. Epäilen ettei mun pääni kestäisi juoksuputkea, varmaan alkaisi stressata ja ärsyttää.

   Poista
 2. Minä jätän putken tänä vuonna väliin mutta toivottelen hyvää marrasputkea - ja seuraan innolla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Alku oli hyvä, salitreeni + ohjattu rullailutunti. Keskityttiin etu- ja sisäreisiin, pakaroihin sekä lonkankoukistajiin. Ei ollut yhtään kivaa... :D

   Poista
 3. Henna

  Kun nyt kerta luet Kumpujen yöstä ja juokset, niin luepa tän viikkoa jatkiksena Nykin maraton -muistojani vuodelta 1981:

  https://hikkaj.blogspot.fi/2017/11/halki-nykin.html

  Hieno reissu kaiken kaikkiaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On varmasti ollut aikamoinen kokemus juosta tuolla :) Itsellä vielä kyseinen kaupunki näkemättä, kerran oltiin menossa siskoni kanssa mutta hurrikaani iski kaksi päivää ennen lähtöä joten matka jäi toiseen kertaan.

   Poista
  2. Henna

   ei oo reitti juuri muuttunut 30 vuodessa! (minkä Eurosportin lähetys pyhänä todisti) Osanottomäärä tosin kolminkertaistunut, vaikka silloin jo tuntui että on tätä populaa.
   On ne mukavia kokemuksia laumamaratonit, Berlin on paras jos aikaa meinaa petrata.

   Poista