maanantai 1. toukokuuta 2017

Oi ihana toukokuu!

Siinä se nyt on: Tampereen ensimmäinen kunnon kevätpäivä! Ensimmäinen päivä, että tarkenin lähteä sauvakävelemään ilman hanskoja ja lakkia :) Hurja tuuli oli, mutta silti varsin lämmin. Oli muuten sellainen tuuli, että muutaman kerran meinasin kompastua sauvoihin. 

Viimeksi kerroin että olin suunnitellut intervalleja perjantaiksi. No, suunnitelma hiukan muuttui. Piti olla tunti aikaa, mutta eihän se niin mennyt. Kirjasto menee kiinni klo 17, mutta aina menee oma aikansa että saadaan kaikki asiakkaat ulos, koneet kiinni, kassan rahalaatikko piilopaikkaansa jne. Käytännössä olin lähtövalmiina klo 17.10 jolloin oli enää 50 minuuttia bussin lähtöön. Ja loppupäähän piti jättää sen verran aikaa, että ehdin poiketa töissä hakemassa repun. En viitsinyt ottaa sitä selkään, aina on helpompaa juosta ilman mitään ylimääräistä painolastia, olkoon reppu kuinka kevyt tahansa. 

Ajan vähyyden takia päätin vaihtaa vedot vk-lenkiksi. Kevään toinen vk ja ihan yhtä karmean tuntuinen kuin se edellinenkin... Satelliittien löytyminen kesti Polarilla tällä kertaa todella kauan. Ehdin kävellä varmaan 5 minuuttia ennen kun sain mittauksen käyntiin. Siispä juosten tehty lämmitely oli vain 5 minuuttia, jonka perään vk-osuus kesti 20 minuuttia 20 sekuntia. Matkaa kertyi 3,6 km keskisykkeellä 168. Keskivauhti 7.04, jaettuna niin että alkuverkka keskivauhdilla 8.20 / matka 0,6 km / keskisyke 145 ja vk keskivauhdilla 6.45 / matka 3 km tasan / keskisyke 174 (maksimi 184). Vähän ihmetytti, että syke oli noin korkea, olkoonkin että loppumatkalla oli vähän ylämäkeä. Vk:n keskivauhti 6.45 ei kuitenkaan juurikaan eroa siitä, mitä juoksuvedoissa menen. Ehkä juoksutauko vaikuttaa, samoin se että juoksin heti työpäivän päättymisen jälkeen, ja huolissani että ehdinhän varmasti bussiin.

Eilen kävin sitten tekemässä ne intervallit. Aamupäivällä satoi vielä räntää mutta illaksi kirkastui. Tein alkuverryttelyn 12 minuuttia ja vedot 5 x 6 minuuttia 2 minuutin kävelypalautuksella. Setti oli aika epätasainen, koska kolme ensimmäistä vetoa oli myötätuuleen ja kaksi viimeistä vastatuuleen. Aika vaikea oli lopussa kiihdyttää, kun tuuli puski rajusti vastaan. Syke oli edelleen tavanomaista korkeampi, vaikka vauhdit noudattelevat aika tuttuja lukemia. Vetojen data: 1. keskisyke 172 (maksimi 176), keskivauhti 6.59, matka 850 m; 2. 172 (178), 6.31, 910 m; 3. 173 (181), 6.23, 940 m; 4. 174 (185), 6.27, 930 m; 5. 175 (182), 6.36, 910 m. Eli vastatuuleen tehdyt vedot sujuivat hitusen hitaammin ja syke oli muutaman pykälän korkeampi. 

En silti ole erityisemmin huolissani. Facebookissa satuin näkemään keskustelun, jossa yksi ihmetteli flunssan sairastettuaan että mihin vauhti on kadonnut, kun on hidastunut minuutilla. Siihen joku kommentoi, että kyllä se vauhti on kropassa mutta sen ulosmittaaminen ei onnistu niin pian sairastelun jälkeen. Toivon että myös minun kohdallani olisi tästä kyse. Tai siis vauhtihan on samaa kuin ennen lämpöilyä mutta syke korkeammalla, vaikka eilenkin olo oli sellainen että menen rennon kovaa hengästyneenä, en täysillä läähättäen. 

Nyt on enää alle kaksi viikkoa HCR:lle. Tänään kävin sauvakävelemässä 1 h 17 min, 8.38 km keskisykkeellä 133 ja keskivauhdilla 9.14. Mietin matkalla, että pk-lenkkejä ei nyt enää tarvita ennen kisakoitoksia, vaan nyt on etsittävä sitä vauhtia. Teen siis tämän ja ensi viikon lenkit vain intervalleja ja vk:ta. Ei tässä montaa ehdi mutta muutaman kuitenkin, niin että viimeisen jälkeen on muutama palautumispäivä puolikkaalle. Bodom Night varmaan menee pk-tasolla, tuskin uskallan pimeässä metsässä mennä kovinkaan lujaa... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti