torstai 12. tammikuuta 2017

Väriä lautaselle!
Joulun ajan herkuttelun jälkeen sitä kaipaa vähän terveellisempää ja etenkin värikkäämpää syötävää. Viimeisin innostukseni on tuorepuuro, jota olen tehnyt muutamana päivänä joko aamu- tai välipalaksi. Koska en ole käynyt ruokakaupassa, on puurossa sitä mitä sattuu kaapista löytymään. Käytännössä se on koostunut sokerittomasta mansikkamehukeitosta, kaurahiutaleista, vadelmista tai mustikoista ja puolikkaasta banaanista. Kunhan käyn kaupassa, ostan cashew-pähkinöitä tai jotain siemeniä, niillä saa puuron ruokaisammaksi. Olen tehnyt puuron illalla valmiiksi jääkaappiin. Helpottaa aamua, kun ei tarvi laittaa vettä kiehumaan, lisätä hiutaleita, käydä sekoittamassa, vahtia ettei puuro takerru kattilan pohjaan... Sen kun vaan syö! :)

Alemmassa kuvassa on eilisen koulutuspäivän aamukahvi. En tiedä johtuuko siitä, että koulutus liittyi projektiin ja tarjottavat kustannettiin projektirahoista eikä kirjaston budjetista, mutta aika kivan näköinen, terveellinen ja ruokaisa setti! Tuossa siis viipale ruisleipää, juustoa, keitettyä kananmunaa, tomaattia, kiiviä, omenaa, banaania ja teetä. Kannatan ehdottomasti tällaisia tarjoamisia niin koulutuksiin kuin kokouksiin. On ne karjalanpiirakatkin kivoja mutta kuivakat sämpylät ei.

Tänään kävelin töihin ja juoksin pidemmän kautta kotiin, lenkki reilut 8 km. Ekaa kertaa tänä talvena nastalenkkarit jalassa, saa nähdä tuleeko jalat kipeiksi. Venyttelin heti lenkin jälkeen pohkeet ja lonkankoukistajat, illalla vielä pidemmät venytykset. Äidilläni on hierontalaite ja myös putkirulla, taidan näyttää niitäkin lihaksille. Raskasta on lenkkeily, vauhti hidas ja syke korkea. Mutta päivä kerrallaan kevättä kohti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti