lauantai 21. tammikuuta 2017

Välillä kulkee - motivaatio nousee

Tämä viikko on ollut vaihteeksi hyvä. Tähän mennessä kaksi juoksulenkkiä, joista molemmat tuntuivat onnistuneilta ja joista jäi hyvä mieli. Oli kyllä viimeinen hetki tulla... Pari viikkoa sitten olin siinä mielentilassa, että lenkillä väänsin itkua ja mietin että nyt taitaa olla viimeinen niitti. Silloin lenkki sujui liki kävelyvauhdilla eli keskivauhti oli 8.57 ja silti keskisyke 155. Voi toki olla että vaikutti moni asia, kevyt reppu selässä, nastalenkkarit jalassa, lähestyvä muutto ja mietintä siitä onko hoidettu muuttolaatikot, sähkösopimus, vakuutus, nettiliittymä... 

Keskiviikkona ei olisi huvittanut lähteä lenkille mutta menin silti. Onneksi. Nastalenkkarit jalassa mutta ilman reppua keskivauhti oli puoli minuuttia nopeampi, 8.27 ja keskisyke oli siedettävä 155. Mietin johtuuko alun alamäestä kun syke on niin matala... Mutta vastaavasti loppu oli ylämäkeä! Olen Orivedellä asuessa kävellyt työmatkat lähes joka päivä, yhteen suuntaan matka on 2,5 km johon menee 23-25 minuuttia. Useimmiten kävelen ne molempiin suuntiin. Voisiko olla, että sitä kautta peruskunto olisi hiukan parantunut?

Torstaiaamuna lähdin tekemään intervalleja ennen iltavuoroa. Alkuverkka oli 9 minuuttia, jonka jälkeen tein 5 x 3 minuuttia 2 minuutin kävelypalautuksella. Tällä lenkillä iloitsin siitä, että neljäs veto oli lopultakin 500 metriä. Viime keväänä, kun olin tähän asti elämäni parhaassa juoksukunnossa, parhaat kilsan vedot menivät hitusen yli kuuteen minuuttiin. Olen luottavainen, että sulalla asfaltilla ja tasaisella maalla niin on tänäkin keväänä. 

Viikon pitkiksen tein sauvakävellen. Siihen oli looginen syy; edellinen pitkis toissaviikonloppuna oli surkea. Matka oli vaatimaton 10,85 km johon sain tuhrattua 1 h 35 min. Keskivauhdilla 8.49 keskisyke oli 161. Siihen verrattuna tämän päiväinen sauvakävely on aika karua kertomaa: 15,85 km aikaan 2 h 23 min 37 s, keskivauhti 9.06 ja keskisyke 134! Että jotain on ollut "juostessa" tuolloin vikana, kun kerta tänään kävelin kilometrin 17 sekuntia hitaammin niin että syke oli 27 lyöntiä hitaampi! 

Mielenkiinnolla odotan ensi viikon lenkkejä. Kiirettä tosin on taas; torstaina aamulla pitää mennä Tampereelle hakemaan uuden asunnon avaimet ja lauantai menee muutossa. Sunnuntaina joudun purkamaan muuttolaatikot, koska ne haetaan pois jo maanantaina. Pitkis jäänee väliin ellen saa sitä tehtyä viikolla aamuvuoron jälkeen. No, en ota siitä paineita. 

2 kommenttia:

 1. Onpas kivaa, kun välillä sujuu! Mulla muuten kävi hiljattain myös noin, että kilometrivauhti heitti puolella minuutilla ja keskisyke oli juuri sama. Eli kyllä päivillä on eroa, syyt vain tuppaavat jäämään mysteeriksi aika usein, tokihan niitä voi arvailla. Tsemppiä muuttohommiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! 26 muuttolaatikkoa ja pari pahvilaatikkoa, ihan inhimillinen määrä kuitenkin. Jostain syystä oli huomattavasti helpompaa pakata vaatteetkin laatikoihin kuin jätesäkkeihin :D

   Se on jännä miten päivät vaihtelee. Mulla on kyllä yleensä joka talvi ainakin yksi tuollainen ihme lenkki, että samalla sykkeellä vauhti on yhtäkkiä sen puoli minuuttia nopeampi ja on olo että jaksaisi vaikka kuinka kauan. On syytäkin olla, että jotain palkintoa saa tekemisistä :) Nyt vielä kun viikonlopun on paistanut aurinko niin on ihan eri fiilis ja into kuin viikko pari sitten.

   Poista