perjantai 30. joulukuuta 2016

Kinkunsulatus-intervallit
Hopsan! Jouluna on syöty ja maattu mutta myös liikuttu vähän. Joulupäivänä kävimme äitini kanssa kävelemässä tunnin ja vartin verran. Vauhti oli hidas, ei pelkästään syömisten takia vaan liukkauden. Kaikki tiet olivat paksun jään peitossa, mentiin sitten pientareella tai kävelytiellä. Onneksi monin paikoin oli hiekkaakin paljon. 

Joulupäivän ilta oli rentoutumista; kaveripariskunta on laittanut pihalleen paljun ja heillä oli paljubileet. En edes tiedä kuinka monta tuntia lojuin 40-asteisessa vedessä, jotain neljän ja kuuden tunnin välillä :D Paljuilu laittoi pissattamaan, joten ainakin osa jouluturvotuksesta lähti siinä. Tapanina kylpy oli kylmä kun kävimme ystäväni kanssa Tampereella avantouimassa. 

Tiistai oli jo arkipäivä. Olin vielä vanhempieni luona, mutta kello soi 8.30 ja yhdeksältä olin juoksemassa intervalleja :) Menin suosikkisettini, muistattehan tuon 10 min verryttelyä - 10 min juoksua - 5 min kävelyä - 8 min juoksua - 4 kävelyä - 6 juoksua - 3 kävelyä - 4 juoksua - 2 kävelyä - 2 juoksua - 1 kävelyä, 1 minuutti juoksua - 30 sekuntia kävelyä - 1 juoksua - 0,5 kävelyä - 1 juoksua - 0,5 kävelyä. Loppuverkkaan jäi vajaat 4 minuuttia, en jaksanut lähteä enää kiertämään ylimääräistä.

Olen juossut viime viikkoina muutaman kerran kolmen minuutin vetoja, joista ei kyllä tunnu olevan apua pidempiin. Olihan taas raskasta! Koska vaihdoin mittarista juoksun ja kävelyn manuaalisesti, seurasin näyttöä vähän väliä. 10 ja 8 minuutin vedoissa kilometrin väliaika oli noin 6.49, mikä on noin 45 sekuntia hitaampi vauhti kuin keväällä. Yritän tässä tsempata että ensimmäiset intervallikerrat vaan ovat kauheita, ja että kyllä se vauhti sieltä löytyy ensi vuoden puolella. 

Mietin taas myös sykettä. En ole käynyt missään tasotestissä, joten menen mutu-tuntumalla. Hengstymisen raja on edelleen noin 157, siksi menen kaikki pk-lenkit alle 155 keskisykkeellä. Nyt taas oli intervalleissa syke pariin kertaan yli 180, etenkin jos matkaan osui ylämäkeä. Tasamaallakin vedon keskisyke oli aina yli 170. Mietin, että jos saan sykkeen nousemaan yli 180:n menemättä täysiä, ja koska kävelylenkillä syke on 125-130, niin ehkä ei tarvi huolestua vaikka neljän juoksuvuoden jälkeenkään en pysty juoksemaan alle 140 sykkeillä. 

Liikuntavuosi 2016 alkaa olla takana ja päällimmäinen tunne on pettymys, etenkin juoksun suhteen. Bursiitti toi 4 kk:n tauon, ja sen jälkeen lenkkejä on ollut loka-joulukuussa viikossa enintään kolme, yleensä vain kaksi. Onneksi Lapin lumileiri hiitourakoineen osoitti sen, että lonkka on nyt terve. 

Koko vuoden saldo on kohtuullinen, 201 treeniä, 1456,8 km. Harmi vaan että juoksukertoja on vain 77 ja kilsoja 722,6. Muu matka on vähän pyöräilyä, todella vähän hiihtoa, hiukan sauvakävelyä ja kohtalaisesti kävelyä. Mittarin osastossa "muu laji 2" on sisäliikunta eli sali sekä kehonhuoltotunnit, niitä on yhteensä 66 kertaa. 

Ensi vuodelle laitan tavoitteeksi 1200 juoksukilsaa ja 100 lihaskuntotreeniä. Vuoden päästä näihin aikoihin nähdään, mitä on tapahtunut. 

Tekemisen iloa kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti