tiistai 30. elokuuta 2016

Kaksi viikkoa hyötyliikuntaa: muutto

Huh! 

Parin viikon rypistys on takana. Tai oikeastaan parin kuukauden. Heinäkuun alussa tuli tiedote, että koko talo menee sisäilmaongelman takia remonttiin ja asunnon pitää olla tyhjä elokuun lopussa. Jäin juuri silloin kesälomalle enkä saanut tehtyä asian eteen mitään kolmeen viikkoon. Sitten olikin vain viisi viikkoa aikaa löytää asunto ja muuttaa.

Olin erittäin onnekas. Eräänä lauantaina heräsin aamulla ennen seitsemää ja sain päähäi käydä vilkaisemassa Tori.fi:n asuntotarjontaa. Sinne oli edellisiltana ilmestynyt tämä helmi, josta ylhäällä kuvakooste. Varsin kiva ja persoonallinen, vaikka itse sanonkin!

Koska edellisessä - vain 6 vuotta sitten rakennetussa - talossa oli todettu sisäilmaongelma, päätin pyykätä ja pyyhkiä astianpesuaineella kaiken, mikä lähtee uuteen asuntoon. Siinä olikin kova homma. Pyykkikone lauloi iltaisin ja viikonloppuisin, kuivuvia tekstiilejä kerääntyi parvekkeelle. Sinne alkoi kasaantua myös tavaralaatikoita ja kasseja. Olin päättänyt, että mikään mikä on pesty ei enää tule sisälle vaan matkustaa parvekkeelta muuttoauton kanssa uuteen kotiin.

Muutto ei tietenkään sujunut ongelmitta, kuinkas muuten. Sain avaimet perjantaina illalla, pakkasin silloin pyörän päälle muutaman kassin ja kuskasin jotain. Lauantaina oli huonekalujen siirto, muuttoauto oli tilattu iltapäiväksi. Aamulla sain soiton, että muuttomiehet ovat reilusti etuajassa, lopulta he tulivat yli kolme tuntia ennen sovittua aikaa. Huonekalujen vienti sujui nopeasti ja tehokkaasti (tosin minulta laskutettiin liikaa mutta kun ihmettelin asiaa maanantaina tarjouspyynnön tekijälle niin hän totesi virheen ja laittoi yli menneen osuuden palautukseen). Harmi vaan että pakkaamiseni oli vielä pahasti kesken.

Muuttomiesten mentyä vein taas pyörällä tavaraa. Jatkoin sunnuntaina, kunnes takarengas tyhjeni. En tiedä eikö pyörä kestänyt kirjakassien painoa vai ajoinko jonkun terävän kiven tai pikkuoksan päältä. Yhteensä ehdin tehdä 9 edestakaista pyöräreissua, yhteen suuntaan matkaa oli vain noin 2,5 km mutta kyllä se treenistä kävi kun joka toisella retkellä oli 3-4 kassia mukana. (Juoksutapahtumista saatavat varustekassit muuten toimivat hyvin, niihin mahtuu paljon mutta niitä on helpompi liikutella kuin jätesäkkejä.) Tein sitten vielä 3 matkaa kävellen eli siinäkin tuli 15 km. Olisin voinut pyytää ystävien apua, tottakai, mutta hankalaksi asian teki se että sain vuokrasopimuksen vasta viikko sitten sunnuntaina, ja silloin kuulin saavani avaimen tähän perjantaina illalla. Käytännössä oli siis vain muutama päivä aikaa hoitaa muuttoauto miehineen, toki ajattelin myös että monilla on jo suunnitelmat tehty tuoksi viikonlopuksi eikä moni välttämättä pääse alle viikon varoitusajalla avuksi,

Olin pyytänyt tuttavilta autoa lainaan tai heitä kuskiksi, ja apua oli luvattu. Kuitenkin tuli sairastumisia ja muita esteitä niin, että viikonloppuna en saanut autoa avuksi. Maanantaina oli auto, joka kuitenkin oli puolillaan muuta tavaraa. Tiistain eli tämän päivän kuljettajani ilmoitti eilen illalla klo 22 että on sairaana eikä pysty ajamaan. Siinä sitten mietin pikku paniikissa, että mistä saan kuskin. Halusin kuitenkin asunnon tyhjäksi tänään että saan huomenna palautettua avaimet ja keskityttyä uuden kodin järjestämiseen. Onneksi siskoni ennätti avuksi ja yhdessä saimme roudattua viimeisetkin kassit.

Tänä iltana en jaksa enää järjestellä, nyt vaan istun sohvalla ja tämän postauksen kirjoittamisen jälkeen luen kirjaa. Vasenta käsivartta särkee, selkä on hiukan jumissa, reidet ja pohkeet mustelmilla... Loppu hyvin kaikki hyvin, kunhan vielä selviäisi miksei nettiyhteys toimi puhelinpistokkeen kautta. Onneksi sain jaettua netin kännykän kautta, että pääsin kirjaamaan tänne tunnelmia. Tämä oli kolmas muutto tasan kahteen vuoteen ja taas totesin, että kirjamäärää on syytä vähentää ennen seuraavaa kertaa. Tai sitten pitää pakata niin reilusti etuajassa että saa mahdollisimman paljon tavaraa ympättyä huonekalujen mukaan.


2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Kohta on tavarat paikoillaan, saa nähdä sitten montako kertaa vaihtavat paikkaa ennen kuin löytävät lopullisen sijansa...

      Poista