keskiviikko 10. elokuuta 2016

Juoksua tukeva saliohjelma

Olen käynyt kesällä aika ahkerasti salilla, johtuen sekä rasitusvammasta että siitä, että Foreverillä saa jonkun pienen palkinnon jos käy kesän aikana 20 kertaa salilla :) Usein olen tehnyt salitreenin alle pyöräilyä, joko niin että olen pyöräillyt töistä Korsosta noin parikymmentä minuuttia, tai jos olen tullut kotoa niin fillaroinut salilla puoli tuntia. 

Yllä on fysioterapeutin tekemä esimerkkiviikko-ohjelma, sain sen viimeisellä käynnillä. Keskusteltiin, että on syytä lähteä liikkeelle varovasti ja pitää alussa useampi lepopäivä. Mutta tässä on periaatteessa runko, jota voin noudattaa kevääseen asti. Kevyellä viikolla enemmän lepopäiviä, kovemmilla enemmän juoksua.  

Lihaskuntotreeni näyttää tältä:


Toivottavasti teksti näkyy. Idea siis on, että teen ensin kaksi viikkoa 12 toistolla, seuraavat kaksi viikkoa 10 toistolla, viikoilla 3 ja 4 toistomäärä on 8 ja viimeisellä kahdella viikolla 6. Sitten kierto alkaa alusta. Tavoitteeni tietysti on, että uudella kierroksella on aina hiukan enemmän painoja kuin edelliskerralla. 

Saliohjelman rakenne on sellainen, että yhdellä kerralla käydään läpi koko kroppa. Liikkeiden järjestys on se, että tietylle lihasryhmälle tehdään ensin yleisempi liike ja heti perään eristävä. Ensiksi mainittuja tehdään 2-3 sarjaa, jälkimmäisiä 1-2. 

Ensin ajattelin että apua, hirveän paljon liikkeitä, joudun tuijottamaan paperia koko ajan. Näin ei kuitenkaan ollut. Ensimmäisellä kerralla katsoin ja tein kaksi liikeparia kerrallaan. Olen käynyt sen verran paljon salilla vuosien saatossa, että liikkeet olivat vatsaliikettä lukuunottamatta tuttuja. Niinpä jo toisella kerralla tein setin ilman paperia. Tässä olisi tilaa kirjata painot ylös, mutta olen tehnyt sen polarpersonaltrainer.fi-palveluun. Ajattelin kyllä että voisin kopioida papein, tosin ensin täytyisi peittää viikkonumerot että voisi alkaa täyttää haluamallaan viikolla, ja toisaalta viikkoja riittäisi useamman paperin verran.  

Olen tykännyt ohjelmasta. Läpikäymiseen menee noin kolme varttia, ja tehdessä tulee kunnolla hiki. Riippuen siitä kuinka ruuhkaista on, voin tehdä liikkeet niin paikkalaitteilla kuin vapailla painoilla tai kahvakuulilla. Eli myös tältä osin oli hyvä juttu, että sain lähetteen fysioterapeutille :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti