keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Edistystä ja takapakkia

Tunnustan, ensi viikon Kolin reissu jännittää. 

Viime viikolla tein sen yhden pienen juoksulenkin, torstaina. Sitten onkin ollut sadetta ja tuulta niin olen keskittynyt sisäliikuntaan. Lauantaina olin salilla kaksi tuntia, ensin yoga flowssa ja sitten venyttelyssä. Jooga oli tosi kivaa, olen vuosia sitten käynyt astangajoogassa ja tykkäsin siitä tosi paljon, siksi oli erityisen ihanaa aloittaa tunti tutuilla aurinkotervehdyksillä. Ohjaajan mukaan kesäohjelma on ehkä fyysisin, ei se kuitenkaan tuntunut kovin raskaalta. Liikkeitä tehtiin seisten, polviseisonnassa sekä lattialla istuen ja maaten. 

Venyttely kesti koko tunnin, tehtiin pitkiä venytyksiä ja myös pitkakestoista rullausta. En tiedä kuinka hyvin se sopi joogan perään - kun kuitenkin joogassa on paljon etenkin takareiden venytystä - mutta tulipa kokeiltua. Menen toistekin.

Sunnuntaina tein koko kehon saliohjelman, taas patterimaisesti eli kaksi liikettä putkeen ja vasta sitten tauko. Keskityin ylä- ja keskikroppaan, jaloille tein vähemmän. Alkuun fysioterapiassa näytettyjä kehonhallintaliikkeitä viitisen minuuttia. Huomasin, että jalkojen puoliero yhdellä jalalla seistessä on tasoittunut, vasen ei väsy yhtään sen nopeammin kuin oikea. Tasapainokin on aika lailla sama molemmin puolin. 

Maanantaina kävin uudelleen yoga flowssa. Se taisikin sitten olla liikaa. Tiistaina ja vielä tänäänkin lonkassa on ollut tuntemuksia. En oikein osaa selittää mitä, se ei ole kipeä mutta jotenkin sen tuntee koko ajan. Tänään kävin salilla, pyöräilin puoli tuntia, ja edelleen on niin että pyöräily ei tunnu ollenkaan. Päälle tein puoli tuntia lihaskuntoa, vain yhdet kohdennetut vatsa- ja selkäliikkeet, muut olkapäille ja käsille. 

Huomenna on viimeinen fysioterapia ja sitten lähden reissuun. Taidan jutella siitä, kannattaisiko vielä hakea Pronaxenia kun sitä reseptillä on. Tiistaina pitäisi lähteä ensin Kuopioon ja sitten ke-to vaeltaa siellä, hiukan huolettaa miten lonkka kestää. Toki tässä on vielä melkein viikko aikaa mutta silti. Viikonlopun olen ensin Lappeenrannassa ja sitten Orivedellä, eli luvassa on myös istumista niin junassa kuin autossa. Pari-kolme pyörälenkkiä aion tehdä ennen Kolia, juosta en nyt taida uskaltaa. Jännittää myös Tampere Countryside Marathon, siihen on enää kaksi viikkoa aikaa. Saa nähdä tuleeko koipi sittenkään juoksukuntoon siihen mennessä. Jäädään kuulolle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti