maanantai 28. maaliskuuta 2016

Tuulisen sään juoksuvedot

No niin! Pari kuukautta suljettuna ollut tie on avattu liikenteelle joten sinne painelin eilen tekemään juoksuvetoja. Suunnitelma oli 3 x 3 x 400 m mutta se ei mennytkään ihan niin... Ensimmäisen vedon jälkeen kävelin lähtöpaikalle ja huomasin että jaha, vastatuuli on aika kova. Päätin sitten tehdä 10 x 400 m, niin että juoksen kaikki samaan suuntaan. Kolmen sarjoissa olisin tehnyt kolme vetoa yhteen suuntaan, sitten palautus ja pikaiset venyttelyt, toiset kolme toiseen suuntaan ja viimeiset kolme samoin päin kuin ensimmäiset. 

Mietin kävelypalautusten aikana, pitäisikö pitää puolivälissä pidempi venyttelytauko, esim. 4 minuuttia. En kuitenkaan tehnyt niin vaan vedin kaikki putkeen. Reidet tuntuivat aika tyhjiltä. Lisäksi jouduin joka vedossa väistämään lätäkköä eli loikkimaan muutaman askeleen tien sivussa kurassa, ehkä se hidasti pari sekuntia mutta ei pahasti.

En tiennyt vetojen aikana yhtään, millaista vauhtia menin tai oliko yhtään samanvauhtisia. Pyrin aina lähtemään rennosti, hyvällä tekniikalla, ja kiristämään loppua kohti. Vedon lopussa syke oli aina 175-180. Viimeisen menin alusta asti kovaa, ajatuksella "tämä on viimeinen, nyt niin paljon kuin lähtee". Kotona sitten huomasin, että vedot 1-9 menivät aikaan 2.12-2.14 :D Viimeinen sitten 2.03. Matka vaihteli taas vähän, ehkä en kääntynyt joka kerralla täsmälleen samassa kohdassa, ja joissain vedoissa menin koko matkan samaa reunaa kun taas toisissa menin toisesta laidasta toiseen väistäessäni lätäkköä. Mutta lähes samoissa kuitenkin, välillä 390 - 410 metriä.

Vauhtiin en ole tyytyväinen. Talvella menin 2 x 3 x 400 m sohjossa n. 2.22 vauhtia, eli kuivalla sulalla asfaltilla olin vain kymmenkunta sekuntia nopeampi. Ehkä pitäisi ajatella että 10 sekuntia / 400 m on kuitenkin aika paljon. Kävelypalautukset menivät nyt 20-30 sekuntia nopeammin. 

Koko setti näyttää tältä: Alkuverkka 1,25 km, vedot 10 x 400 m / 400 m kävelypalautuksilla (9 palautusta), loppuverkka 1,68 km, yhteensä 10,5 km, aikaa meni 1 h 22 min. Keskisyke 157, tällä kertaa täysin uskottava lukema ilmaan minkäänlaisia kummallisia heittoja. 

Ei siis mikään juhlatreeni mutta tärkeintä oli tehdä vaihteeksi vetoja monen viikon vauhtikestävyyslenkkien jälkeen. Tulipa taas erilaista ärsykettä kropalle. 

Ai niin, näyttää "pahasti" siltä että olen osallistumassa Helsinki City Runiin! Facebookin juoksuryhmässä oli osallistuminen kaupan (halvalla hintaan 30 €), ja koska siirto toisen henkilön nimiin kuulemma onnistuu niin ostin sen. Hui, vähän jännittää! Tavoite on tietenkin ennätysaika, tosi aiemmat tulokset ovat niin vaatimattomia että tällä ehjällä treenitalvella pitäisi tulla selkeä parannus aiempaan.

4 kommenttia:

 1. Huh, musta tuo vauhti on ihan hyvä, ja kuulostaa aika rankalle harjoitukselle. Mä olen 2014 puolimaralle treenatessani juossut 400 metrin vetoja urheilukentällä 2.00/veto, ja silloin aloitin 6 vedolla ja viikkojen treenien jälkeen vasta juoksin 10 vetoa treenissä. Se saikin sit riittää! Muistan, että oli aika rankkaa, ja voisin kuvitella, että radalla on kuitenkin helpompi juosta.

  Tsemppiä treeneihin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempistä! Vaikka koittaa verrata tekemisiään vaan omiin aiempiin suorituksiin niin sitten on olevinaan huono kun lukee blogeista ja facebookista muiden vauhdeista. Oon tehnyt vain 200 ja 400 m tai 1-3 minuutin vetoja, täytyisi kai uskaltaa jossain vaiheessa kokeilla kilometrin pituisia... Jonnan blogista nappasin uuden setin (10 minuuttia juoksua, 5 kävelyä, 8 juoksua, 4 kävelyä jne) jota kokeilen seuraavaksi. Rata varmaan on helpompi, toissasyksynä juostiin jonkin verran radalla, se ehkä tavallaan pompauttaa ylös eikä askel jysähdä niin kuin asfalttiin. Vielä oli Hiekkaharjun kenttä lumessa kun perjantaina menin ohi.

   Poista
 2. Hyvältä vaikuttavat vauhdit! Pitäisikin kokeilla tuollaisia vetoja, 400 metriä kuulostaa "järkevältä" matkalta. Radallahan tuota olisi erityisen kiva kokeilla.
  HCR kuulostaa myös hyvältä. Minä suunnittelin siihen osallistumista mutta tuli tuohon kohtaan muuta menoa. Innolla odotan raporttiasi sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt osallistuminen pitäisi olla varmaa, sain sähköpostin että tietoni on välitetty HCR:n toimistoon. Voi alkaa panikoida :) Vielä on 45 päivää aikaa hioa ennätyskuntoa! :) Tämä viikko on tosin pakkokevyt, tänään oli pidettävä lepopäivä koska eilinen veti lihakset aika tehokkaasti jumiin, sitten menee kaksi päivää matkustamiseen ja yksi hautajaisissa. Keskiviikkokin on töitä klo 10-n. 18.30-19 mutta siinä ehtii aamulla jotain. Pitkiksestä en luovu tälläkään viikolla.

   Jotenkin noista 400 metrin vedoista on tullut mun lemppareita, vaikka ne onkin aika kamalia :D

   Poista