lauantai 26. maaliskuuta 2016

Pitkispäivä pitkäperjantai

Viime sunnuntain polkupitkiksellä kuulin, että pitkäperjantaille oli suunnittelilla kahden ja puolen tunnin asfalttipitkis rauhallisella tahdilla. Lupasin heti että lähden mukaan; olin ajatellutkin tehdä pitkiksen "pois alta" jo perjantaina. 

Sää oli melkoisen kurja, oli tuulista ja tuntui suurimman osan ajasta tulevan vastaan. Lisäksi matkalle osui useampi räntäkuuro. Onneksi oli kimppalenkki, yksin olisin varmasti joko juossut lyhyemmän tai siirtänyt lenkin toiselle päivälle toivoen parempaa keliä. Nyt on hyvä mieli kun lenkki on tehty ja taas tuli se melkein 2,5-tuntinen, mittarini näytti 2 h 22 min, matkaa 16.15 km, keskivauhti 8.49.

Lohta ranskankermalla, bataattia ja paprikaa. Nam!
Mittarini ei taaskaan näyttänyt sykkeitä oikein. Keskisykkeeksi tuli vain 134 mikä ei ole todellinen lukema, koska esim. kilsan numero 15 keskisyke oli mukamas 90. Ensimmäinen puoli tuntia näytti uskottavalta mutta sitten heitteli, syke vaihteli sekunnissa jopa 10 pykälää. Keksin syynkin tälle: vaihdoin sykevyöhön väärän patterin. Entinen oli 2025 mutta kotona oli vain 2032-pattereita ja kun sen kokoinen mahtui mötikkään niin sellaisen laitoin. Nyt sitten tarkistin niin pitäisi olla 2025. Täytyy muistaa ostaa oikeita seuraavalla kauppareissulla, joka tapahtuu ehkä vasta tiistaina. 

Loput pääsiäisen ajan treenit aion mennä väärällä patterilla. Maanantaina touhusin salilla kaikenlaista ja silloin lukemat näyttivät uskottavilta: tunnin pilateksen keskisyke 90 (minimi 75, maksimi 111), puolen tunnin lihaskuntotreenissä keskisyke 107 (minimi 88, maksimi 132) ja puolen tunnin palauttavan pyöräilyn keskisyke oli 108 (minimi 101, maksimi 119). Eli ilmeisesti ongelmia on vain ulkoliikunnassa. Tänään olen menossa salille. Huomiseksi suunnittelin juoksuvetoja 3 x 3 x 400 metriä, mielenkiinnolla odotan mitä mittari siinä näyttää. 

Tällä viikolla liikuin tosiaan tähän mennessä vain maanantaina ja perjantaina. Torstaina menin lenkkikamat päällä töihin tarkoituksena juosta vk-lenkki töistä kotiin. Toisin kävi: migreeni iski iltapäivällä niin jouduin lähtemään kesken päivää ja juokseminen oli unohdettava sillä kertaa. No, huomenna sitten pitkästä aikaa vedot, nyt kun vakiotienpätkä on parin kuukauden jälkeen avattu, ilmeisesti tielle noussut vesi on lopultakin poissa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti