sunnuntai 7. helmikuuta 2016

Terveisiä Joensuusta!

Kevyt viikko oli ihan kohtalaisen kevyt, päättyen Joensuussa lenkkeilyyn ja pikasaliin. Tulin yhden yön koulutusmatkalle, ja mikäs sen hauskempaa kuin käydä vieraassa paikassa juoksemassa. Kartasta olin katsellut, että Pielisjoen vartta pääsee ihan kivan lenkin. Laskin että hotellilta lähtiessä rautatiesilta on toinen järjestyksessään toinen ja viimeinen josta pääsee joen yli kohtuullisen matkan päässä, ja toista rantaa tullessa ylityspaikka on kevyen liikenteen silta :) Arvioin kartan etäisyydet väärin, mitaksi tuli vain 5 km. Menin sitten vielä kilometrin toista kierrosta, ja käännyin takaisin hotellille, näin sain mitaksi 7 km. 

Lenkin jälkeen kävin hotellin kuntosalilla, joka ei kyllä ihan täytä salin tunnusmerkkejä. Aerobisia laitteita oli monta, mutta niitä en käyttänyt kun kerta kävin ulkona juoksemassa. Lihaskuntoa varten oli sitten vain matto ja kaksi kahvakuulaa, 6 kg ja 8 kg. Kehitin sitten nopean 20-minuuttisen koko kehon harjoituksen, jossa käytin mattoa ja painavampaa kuulaa. Tein yhden jalan maastavetoja, kyykkyä + pystypunnerrusta, vatsat niin että ojensin jalkoja ja käsiä niin että käsissä oli kuula, lisäksi vielä ojentajat. Kaikkiin toistoja 3 x 10 minuutin palautuksilla. 

Alkuviikko meni levossa: vasen pohkeeni oli niin kipeä että kävelykin oli vaikeaa. Keskityin huoltamaan jalkoja putkirullailulla ja venyttelyllä. Keskiviikkona raahasin salikassia töissä, mutta koska oli varsin hyvä ilma niin päätin juosta. Saldona oli peruslenkiksi kohtalaisen pitkä 10,37 km, aikaa meni 1 h 26 min keskisykkeellä 155, keskivauhdilla 8.13. Yllättävän hyvältä ja kevyeltä tuntui.

Torstaina oli harvinainen iltavuoro töissä, joten kävin tekemässä kuntosalilla lihaskuntoa 44 minuuttia. Vähän väsyneeltä tuntui, ei ollut helppoa kyykätä. Ehkä sali tuli liian nopeasti suhteessa edellisillan juoksuun.

Perjantaina oli kamala tuuli ja salin jäykistämät reidet, joten en lähtenyt tekemään juoksuvetoja. Etenkin kun vakituiseksi vetopaikaksi ajattelemani suora oli merkitty "vettä tiellä" - liikennemerkillä, ja kävelijät ja pyöräilijät viitoitettu kiertotielle. En tiedä, paljonko vettä oli, kyllä siinä kuitenkin näytti koiranulkoiluttajia liikkuvan. Ajattelin silti, että teen vetoja mieluummin tuulettomassa säässä, jolloin vauhdin erot johtuvat muusta syystä kuin vastatuulesta.


Eilen lauantaina oli edelleen tuulista ja lisäksi satoi lunta. Lähdin kuitenkin peruslenkille. Vantaa ilmeisesti säästää edelleen, ainakin neljäs lumimyteri viikonloppuna tänä vuonna eikä taaskaan näkynyt yhtäkään lumiauraa. Nilkoissa tuntui vaikka pöperökerros olikin ehkä vain sentin paksuinen. Menin muuten saman lenkin kuin keskiviikkona mutta tein loppuun pienen ylimääräisen kierroksen, joten mitaksi tuli 12,1 km, aikaan 1 h 40 min, keskisykkeellä 156 ja kovin tutulla keskivauhdilla 8.13. Vaikka keskivauhti ja syke olivat liki täsmälleen samat kuin keskiviikkona, tuntui lenkki hitusen raskaammalta, varmasti sääolojen takia. 

Kevyen viikon saalis oli siis neljä treenipäivää, viisi harjoitusta. Kolme pk-lenkkiä, yhteensä 29,54 kilometriä. Omaan tasooni erittäin hyvä määrä. Lisäksi kaksi lihaskuntoa, joista tämä jälkimmäinen tuntui lähinnä kosmetiikalta oltuaan niin lyhytkestoinen ja kevyt. En ehtinyt tehdä pidempää, koska piti ennättää käydä saunassa ja hakea syötävää ennen kuin paikat menivät kiinni. 

Hyvillä mielin taas eteenpäin. Huominen päivä menee koulutuksessa ja sen jälkeen kotimatka junalla kestää viitisen tuntia, joten lepopäivä tulee. Tiistaina ehkä kokeilen ne juoksuvedot, josko jo kulkisi paremmin kuin edelliskerralla...

4 kommenttia:

 1. Wau, ihailen sua, kun jaksat yhden yön matkalla liikkua noin paljon! Varmaan kiva nähdä vähän kaupunkia juoksulenkiltä käsin. Ja heh, sun kevyt viikko oli kilometrien puolesta yhtä kuin mun alkuvuoden kovin juoksuviikko! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junamatka Joensuuhun kesti noin 4,5 tuntia, sen jälkeen oli olo että pakko päästä liikkeelle eikä vaan jämähtää hotellihuoneeseen. Vielä kun oli sunnuntai-ilta ja kaupat kiinni niin ei oikein ollut muuta tekemistä kuin lenkkeily. Tein virhearvion kun luulin että siellä olisi lunta, eipä ollut sen enempää kuin Vantaallakaan, ja liukasta. Nastattomat kengät niin taisin katsella enemmän maata kuin kaupunkia... Yllätyin että kolmella lenkillä tuli tuollainen kilometrimäärä, tämän vuoden "ennätysviikko" neljällä lenkillä on ollut 33 km eli aika samoissa mennään! Siinä mielessä kevyt viikko että kaikki lenkit oli pk:ta. Vähän kurjalta näyttää alkanut viikko tehojen suhteen, tälle päivälle olin miettinyt juoksuvedot mutta voi olla että vesisade ja kova tuuli siirtävät niitä eteenpäin.

   Poista
 2. Hienoa, että jaksoit roudata juoksukamat mukaan.

  Juoksuturismi on tosi antoisaa! Käydessämme sukulaisissa Joutsenossa toissakesänä teimme mieheni kanssa parin tunnin lenkin ympäri ämpäri kylää. Saimme kaupungista paljon kattavamman kuvan. VArsinkin kun edellisestä visiitistä oli jo turhankin pitkä aika.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin mahtui matkalaukkuun urheiluvermeet, kun muuten ei juuri muuta ollut kuin vaihtoalusvaatteet ja hammasharja :) Joensuukin siitä hyvä paikka ensikertailaiselle, että jokea seuraamalla ei voi eksyä :) Haaveilen että nyt kun taas alkaa olla lomia niin voisi lähteä ulkomaille ja pakata juoksu- tai vaelluskamppeita mukaan.

   Poista