keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Ihanankamalat, kamalanihanat juoksuvedot


Että tuommoista käppyrää piirtyi maanantaina :) Tein juoksuvetoja pitkästä aikaa, oli raskasta ja tahmeaa monestakin syystä. Yksi iso tekijä oli sää: pakkanen oli lauhtunut ja alettiin lähestyä nollakeliä. Vaikka kävelytie oli aurattu niin lumi oli pehmeää, paikka paikoin pöperöä.

Toinen syy oli se, että alla oli lauantaina tehty reilu kaksituntinen pitkis ja sunnuntaina pyöräily 45 min + lihaskunto 32 min salilla. Ei päässyt hiihtämään, oli sellainen lumimyräkkä että umpihankihiihdoksi olisi mennyt! Vaikka tein salilla vain yhden jalkaliikkeen painoilla niin ei tasan ollut kroppa tuore maanantaina... Ehkä seuraavan kerran kannattaa tehdä vedot lepopäivän jälkeen :) 

Kolmas syy varmastikin on se, että en ole tehnyt yhtään vetoa sitten viime kevään. Pakostikin tekeminen on vaikeaa ensi alkuun. Olen kuitenkin luottavainen siihen, että kerta kerralta helpottuu. 

Alkuverryttelynä juoksin rauhalliseen tahtiin 1,1 km lähtöpisteeseen. Olin aiemmin mitannut matkan salille kävellessäni, "liikennemerkin jälkeiseltä valotolpalta risteykseen" on aika tarkalleen 400 metriä. Setiksi tulikin 2 x 3 x 400 m kävelypalautuksella ja sarjan jälkeen kahden minuutin palautuksella. Suomeksi: juoksin 400 metriä, käännyin ympäri, kävelin 400 metriä. Sama uudelleen. Kolmannen juoksun jälkeen jäin paikalleni kahdeksi minuutiksi, tein siinä muutamia lyhyitä venytyksiä. Sitten sama uudelleen toiseen suuntaan. Jälleen pysähdyin kolmannen vedon jälkeen kahdeksi minuutiksi, jonka jälkeen juoksin rauhalliseen tahtiin 1,3 km kotiin. Vetojen aloitus- ja lopetuspiste olivat samat, ero matkassa tulee siitä että pysäytin mittarin alaovella, kun taas lähtiessä kävelin hiljaksiin odotellessani satelliittiyhteyttä. 

Oikeastaan en kehtaisi mainita aikoja mutta mainitsen silti, jokainen juoksuveto kesti n. 2.20. Kovin oli hidasta siis. Syke nousi enimmillään lukemaan 182. Ensimmäistä kertaa kokeilin sykemittarin kierrostoimintoa, eli painoin aina start-nappulaa kun aloitin verryttelyn, vedon ja palautuksen. Se onkin hieno ominaisuus, en tajua miksen ole käyttänyt sitä aiemmin. Kuten alla olevasta kuvasta näkyy, on helppo katsoa millä vauhdilla ja keskisykkeellä mikäkin vaihe meni:

Kuten sanottu, pohjat on lyöty tauluun ja tästä on suunta ylös- ja alaspäin: kunto ylös ja vedon kesto alas! 

Eilen pidin lepopäivän ja tänään kävin salilla pyöräilemässä 45 minuuttia. Ei ole mennyt putkeen parina viime kertana: sunnuntaina olin heittänyt salikassiin kaksi oikean jalan lenkkaria, joten jouduin polkemaan sukkasillani. Silloin tietysti en pystynyt vetämään jalkoja ylös, koska polkimien lenkit eivät riittäneet tarpeeksi kireälle sukkien ympäri. Tänään oli lenkkarit mukana, mutta sykevyön lähetin oli jäänyt kotiin. Onneksi sain pyörästä sykkeet. Lihaskunto jäi tänään väliin, toisaalta koska salilla oli taas ruuhkaa sekä vapaiden painojen luona että laitteissa, toisaalta koska eilen ja tänään on ollut migreeniä. 

Huomenna toivottavasti pääsen juoksemaan pk-lenkkiä, taas on luvattu lumipyryä. Kovasti vaihtelee mutta vaihdelkoon, tällaiset olosuhteet antavat hyvää pontta kesän juoksuihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti