sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Huono viikonloppu - ei vaan kulkenut

Viikonloppu. Piti olla treenin osalta hyvä vaan eipä ollut.

Lauantaina oli hurjan tuulinen päivä, joten vaihdoin pitkiksen punttisaliin. Tein runsaskyykkyisen ohjelman toista kertaa, tuntui heti alussa raskaammalta kuin keskiviikkona. Ohjelmassa tehdään kaksi liikettä putkeen, jonka jälkeen on kahden minuutin palautus. Toistoja on 15/liike ja sarjoja kaksi tai kolme. Yhteen liikepariin meni aikaa minuutista kahteen, jota siis seurasi palautus. Heti alussa katsoin että sykkeet ovat tavallista korkeammat eivätkä laske alle 120 edes palautusvaiheessa. En tiedä miksi niin, vaikuttaako taustalla viime viikonlopun hurvittelu, raskas työviikko, edellisyön katkonainen uni vai mikä. Keskisykkeeksi tuli salitreeniin tosi kova 146, treenin kesto 40 minuuttia.

Tänään tihkutteli vettä mutta oli tyyntä, joten totesin sään olevan vallan mainio pitkikselle. Asetin taas sykemittariin hälytysrajaksi 155, ja lähdin liikeelle. Kilometrin kohdalla luovutin. Olin jo tehnyt siihen mennessä muutaman kävelypätkän, kun mittari piippasi koko ajan. Totesin, että nyt ei kulje ollenkaan. Päätin kuitenkin mennä pitkiksen, vaikka sitten kävellen. Syke oli myös kävellessä tavallista korkeampi, keskivauhdilla 9.06 keskisyke oli 140. Tuollaisella kävelysykkeellä on aivan turha yrittääkään matalasykkeistä juoksua. Kävelin vaihtelevassa tihku- ja kaatosateessa 11 km, 1 h 41 min. Loppumatkasta alkoi painaa pakaroissa ja lonkan koukistajissa, tiedä sitten johtuiko eilisestä salitreenistä. Voi toki olla niinkin, että taustalla on migreeni: usein silloin kun juoksu ei kulje (en jaksa juosta edes alamäkeen) niin seuraavana yönä herään migreeniin.

Kaksijakoinen fiilis on taas. Vähän masentaa, että juoksu vaihtui kävelyksi. Yritän kuitenkin ajatella, että se ei tuhoa mitään. Jalkojen iskunkestävyys ei häviä yhdessä viikossa, etenkin kun alla on jo aika monta juoksulenkkiä asfaltilla. Yritän kehua itseäni siitä, että menin lenkin vaikka juoksu ei kulkenut. Hermostuin ylikorkeaan sykkeeseen mutta en kääntynyt ympäri ja palannut kotiin vaan kävelin. Eli tällekin viikolle tuli se reilu puolitoistatuntinen lenkki. En tiedä tuntuisiko paremmalta jos olisi ollut kävelysauvat mukana, facebookin juoksuryhmissä moni tekee pitkiksiä pyöräillen tai sauvakävellen mutta harva kävelee, tai jos kävelee niin ei kirjoita siitä.

Vaikka taas, minä ja minun treenit, ei minä ja se mitä muut tekee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti