sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Flunssatauko jatkuu - tekeminen loppuu

Se on sillä tavalla, että tällä hetkellä 37,4 on inhoamani luku. Se on luku, jota kuumemittari näyttää sitkeästi päivästä toiseen. Muutama päivä on ollut yskää, limaa ei juuri irtoa vaan enemmänkin kurkkua kutittaa. Niistää saa lähes taukoamatta, monta nenäliinallista joka päivä. 
 
Viikon sinnittelin töissä, tosin työpäiviä oli vain kolme. Maanantain piti olla vapaa mutta se vaihtui saikkupäiväksi ja vapaa siirtyi perjantaille. Tiistaista torstaihin olin töissä ja kuulin kyllä muutamia kommentteja, että vieläkö sinä nuhanenä olet täällä ja etköhän ole tarpeeksi sairas pysyäksesi kotona vaikkei varsinaista kuumetta olekaan. 
 
Pikkukipeänä oleminen ärsyttää. Kuvassa on kirjoja, jotka olen lukenut viikon aikana. Olivat kaikki hyviä, mutta kun en oikein jaksa keskittyä. Lukeminen on sitä että pari lukua yhtä kirjaa, vaihto toiseen, hetken päästä vaihto takaisin tai uuden aloitus. Kesken on vielä neljä kirjaa. Olisi ehkä pitänyt varautua äänikirjoilla. Tiedän, että HelMet-verkkokirjaston kautta on lainattavissa e-äänikirjoja, mutta en ole varma onko siellä suomenkielisiä. Voisin tietysti kokeilla, ymmärtäisinkö ja jaksaisinko kuunnella englanninkielistä.
 
Televisiota minulla ei ole, vaan katson kaiken läppärin kautta. Kyllä on tullut katsottua maksuttomia urheilulähetyksiä sekä Yle Areenasta monta kiinnostavaa dokumenttia. Mutta kun ei oikein jaksa sitäkään. 
 
Kateellisena luen Facebookin juoksuryhmistä muiden iloisia lenkkipäivityksiä, täällä sitä maataan sohvalla ja nukutaan liki puolet vuorokaudesta. Syöminen on mitä sattuu, kun ei liiku niin ei ole nälkä, lisäksi vatsa on täyttynyt kurkkupastilleilla. 
 
Yritän pysytellä positiivisena. Mietin, että peruskuntoni on ollut huono jo ennen flunssaa, mutta sain alle useita yli puolitoistatuntisia lenkkejä niin tuskin kunto ihan nollaan tippuu. Mietin, osallistuisinko huhtikuussa Helsinki Spring Marathonin puolikkaalle; siihen on vielä sen verran aikaa että ehdin päästä parempaan kuntoon, vaikka nyt tuleekin ties kuinka pitkä tauko. Tiedän että flunssan jälkeen pitää aloittaa kevyesti, mutta toisaalta tekemiseni on ollut koko syksyn kevyttä: matalatehoista lenkkiä, uintia, salitreeniä ja pyöräilyä salilla. Eli flunssan jälkeinen aika ei tule olemaan radikaalisti erilaista kuin treenit ennen sitä. 
 
Siispä kohta uutta nousua, toivottavasti pian! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti