tiistai 20. lokakuuta 2015

Neljän ruuhka


Toisinaan kaipaan vuorotyötä. Nykyisin olen töissä pääosin klo 8-15.45, ja suuntaan useimmiten salille tai uimahalliin suoraan töistä. Se tarkoittaa sitä, että olen salilla tai altaassa ehkä ruuhkaisimpaan aikaan, neljän ja puoli kuuden välillä. 

Salipaikaksi valikoitui Forever Hiekkaharju, monestakin syystä. Ensinnäkin se on lähimpänä kotiani, viitisen minuuttia pyörällä tai vartti kävellen. Lisäksi se on lähellä juna-asemaa. Työkenttäni on koko Vantaa, joten usein kuljen junalla jostain päin kaupunkia tai Helsingistä kokouksesta. Kaiken huipuksi salikortilla pääsee tiistaisin ja perjantaisin ilmaiseksi Tikkurilan uimahalliin. 

Mutta siis. Esimerkiksi eilen salilla oli paljon väkeä. Vaikka kahvakuulia ja vapaita painoja on useammassa paikassa, täytyy aina katsoa missä on tilaa. Tai missä on vapaa penkki vatsalihastreeniin. Käytän usein jalkaprässiä, jossa menee kauan. Saliohjelmassani on prässiin pyramidiharjoitus eli rutkasti toistoja: ensin 50 toistoa jollakin painolla, sitten lisää painoa ja 40 toistoa, lisää painoa ja 30 toistoa, lisää painoa ja 20 toistoa, lisää painoa ja alle 10 toistoa, vähemmän painoa ja 20 toistoa, vähemmän painoa ja 30 toistoa, vähemmän painoa ja 40 toistoa, vähemmän painoa ja 50 toistoa. Olen tehnyt liikkeen istumaprässissä, jossa voin muuttaa painoa "tikulla" eikä tarvitse kohottaa sykettä nousemalla välissä ylös ja touhuamalla levypainojen kanssa. Toistojen määrä yksistään vie aikaa, lisäksi sarjan välissä täytyy palautella. Olen käyttänyt taktiikkana että palautus on vähintään puoli minuuttia tai niin että syke laskee alle 110. Silti usein ajattelen, että olenkohan tiellä. Ympärillä väki laitteissa vaihtuu, minä istua nökötän prässissä. 

Tänään kävin uimahallissa, jossa myös on neljän ruuhka. Näin tiistaisin on yksi kolmesta uimaradasta varattu lasten uimatreeneille. Muille on siis käytössä vain kaksi rataa, toinen nopeille ja toinen hitaille. Vaikka rata on 50-metrinen, menee iso osa ajasta muiden seuraamiseen. Mitä vauhtia muut uivat, pitääkö päädyssä antaa jonkun toisen mennä edelle, kun joku tai jotkut seisovat päädyssä voinko itse mennä edelle, koko ajan on varottava ettei käsi osu vastaantulijaan tai viereisellä radalla meneviin... 

Siksi olen erityisen iloinen niistä satunnaisista päivistä, jolloin jonkun tapahtuman vuoksi menen iltavuoroon. Jos työpäivä alkaa vasta klo 12-13, on aamulla aikaa mennä salille tai uimaan, riippuen siitä mikä viikonpäivä on. Toisaalta, eräänä torstaiaamuna osuin salille niin että alakerran paikkalaitteissa alkoi senioreiden ohjattu kuntosali... Ja toisaalta, pimenevään aikaan olisi kiva käydä juoksemassa päivänvalossa muulloinkin kuin viikonloppuna. 

Ai niin, tämän viikon pitkä lenkki on uhattuna, onneksi alla on kolme viikonloppua jolloin olen mennyt sen reilun puolitoistatuntisen. Tulevana viikonloppuna olen nimittäin Helsingissä kirjamessuilla, perjantaina iltapäivästä iltaan ja lauantaina sekä sunnuntaina aamusta iltaan. Nähtäväksi jää, jaksanko lenkkeillä sen jälkeen kun olen koko päivän kulkenut hallia ympäri. Ruokailunkin kanssa voi olla niin ja näin, tuleeko syötyä ollenkaan riittävästi vaikka laukussa kulkisikin mukana välipalaa. Toimisikohan messuhallissa gps-mittaus, että näkisi kolmen päivän aikana kuljetun matkan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti